Разбијена група балканских рекеташа

Аустријска крим-полиција, уз подршку Еуропола, разбила је групу балканских рекеташа на чијем челу је био Един Д. (37), држављанин Аустрије поријеклом из БиХ.

 

Регион 09.04.2016 | 08:05
Разбијена група балканских рекеташа

Осим њега ухапшена су и три Чечена, два Хрвата и један држављанин Србије, а сумња се да су од локалних привредника успјели изнудити између 240.000 до 500.000 евра.

Банди названој "Струја" на терет се ставља изнуда, трговина оружјем и илегално коцкање.

Како је саопштено из аустријске полиције, истрага је трајала више мјесеци, а добар дио нелегално стечене имовине им је одузет приликом претреса.

Према полицијским наводима, они су годинама уцјењивали власнике локала, клубова и тржних центара, а узимали су од неколико стотина евра до чак 100.000 евра.

Неке од жртава биле су толико застрашене да су продале своје локале. Са друге стране, ухапшени су живјели на високој нози, а новац од изнуде су трошили на скупоцјене аутомобиле, одјећу и сатове.

Андреас Холзер, шеф аустријске Канцеларије за борбу против организованог криминала, казао је да су власници локала, клубова, тржних центара, од којих су ухапшене особе изнуђивале новац, заједно пријавили наведене особе. 

Извор: Независне

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пасха

09.04.2016 09:11

Они су клошари

ОДГОВОРИТЕ