Ana Ivanović završila sa Srbijom!

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović odlučila je da okonča reprezentativnu karijeru, potvrđeno je za B92.

Tenis 05.04.2016 | 17:00
Ana Ivanović završila sa Srbijom!

Ivanovićeva je pre nekoliko nedelja mejlom obavestila Teniski savez Srbije da više neće igrati za nacionalni tim, TSS je pokušao da je ubedi da se predomisli, ali se to nije dogodilo.

Ona je kao jedan do razloga napuštanja reprezentacije istakla konstantne kritike i osude javnosti, novinara, ljudi, te komentara na internetu, koji nisu pokazivali razumevanje i kada igra i kada ne igra za Srbiju.

Selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica je istakla žaljenje zbog odluke najbolje rangirane srpske teniserke.

"Primila sam tu informaciju bez ikakve osude. Meni je mnogo žao što neće biti s nama jer smo s njom mnogo jači tim. Meni kao selektoru ostaje da poštujem njenu odluku, kao i odluke svih drugih teniserki", rekla je Ječmenica za B92.

B92 je kontaktirao i Aninon agenta Šema Džejkobsa, koji je nekoliko puta ponovio da ne može da komentariše ovu situaciju.

Ova odluka neće ugroziti nastup Ivanovićeve na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru predstojećeg leta, jer je ispunila kvotu po broju nastupa za reprezentaciju u Fed kupu.

Devetnaesta teniserka sveta je vrhunac sa Srbijom doživela 2012. kada je poražena u finalu od Češke, a prvi put za FED kup tim nastupala je još 2006. godine.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ja

05.04.2016 15:20

Pametna što dalje od Srbije to bolje

ODGOVORITE
Name

tuzno ali se moze razumjeti

05.04.2016 20:01

Sve najljepse za Anu. Nekada je najbolje igrati samo za sebe. Mozda jedini nacin da povrati staru snagu i dobije dodatnu motivaciju.

ODGOVORITE