Šest načina da pokrenete moždane vijuge

Poznati voditelj interaktivne serije "Brain games" Džejson Silva, nedavno je otkrio tehnike koje poboljšavaju rad mozga.

Zdravlje 26.02.2016 | 08:16
Šest načina da pokrenete moždane vijuge

VERUJTE U SEBE

Najbolji način da budete produktivniji je da razmišljate pozitivno i da verujete u svoje sposobnosti, jer na ovaj način povećavate i svoje samopouzdanje.

U trenutku potpune tišine pokušajte da vizuelizujete pozitivne misle u svojoj glavi i da se u potpunosti prepustite lepim mislima.

PROMENITE SVOJU RUTINU

Ljudski mozak ima naviku da često ulazi u razne rutine u nameri da troši manje energije. Problem leži u činjenici da naš mozak na taj način ulazi u svojevrsnu kolotečinu i nije sposoban da obavlja svoje funkcije u potpunosti. Jedna od stvari koja popravlja moždane funkcije su nova iskustva. Promenite svoje uobičajne rutine, naučite novi jezik ili nađite neki hobi koji će okupirati vaše misli.

BUDITE FIZIČKI AKTIVNI

Svaka aerobna aktivnost će pomoći vašem mozgu. Jedno od najboljih oružja za otklanjanje anksioznosti je dvadesetominutno aerobno vežbanje. Povećavanje srčanog pulsa tokom fizičke aktivnosti koristiće i zdravlju vašeg mozga, pre svega u segmentu kreativnosti.

BITNO JE ONO ŠTA JEDETE

Zdravlje mozga i stomaka su povezane stvari, pa je zato od velike važnosti šta i kako jedete. Promenite životni stil, budite aktivni, pravilno se hranite, a najviše koristi od tih promena imaće upravo vaš mozak.

DIŠITE

Duboko disanje može da vam pomogne da smirite vaše stanje panike, odagnate stres i druge neprijatnosti, pa samim tim da promenite stanje svesti i percepcije. Kada god se osećate nelagodno, dišite duboko neko vreme i ubrzo ćete primetiti neverovatnu promenu.

MUDRO KORISTITE TEHNOLOGIJE

U svetu moderne tehnologije, možda je teško doneti odluku šta je korisno za vas, a šta nije. Zato morate da budete pronicljivi i da sami filtrirate informacije koje dobijate. Fokusirajte se na informacije kojima ćete unaprediti svoju kreativnost i proširiti svoja interesovanja.

B 92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

NAŠI

27.02.2016 20:04

MOŽDA DA PROBAJU NAŠI POLITIČARI. GLUPACI SVE.

ODGOVORITE
Name

miki

29.02.2016 13:35

to kod njih neuspjeva njima treba nesto drugo ?