Dubai: Nole preko Džazirija do 700. pobjede!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostvario je 700. pobedu u karijeri, trijumfom nad Tunišaninom Malekom Džazirijem, i plasirao se u četvrtfinale u Dubaiju.

Tenis 24.02.2016 | 17:40
Dubai: Nole preko Džazirija do 700. pobjede!

Đoković je do trijumfa nad Džazirijem došao sa 6:1, 6:3, posle jednog sata i pet minuta igre.

U borbi za polufinale Novak će igrati sa Špancem Felisijanom Lopesom, koji je slavio protiv Lukaša Rosola iz Češke sa 6:3, 7:6.

Novak je Lopesa savladao u svih sedam međusobnih okršaja, a se prošle godine sastali su u četvrtfinalu US opena, kada je srpski teniser slavio sa 3-1, i potom u Šangaju (6:2, 6:3).

Među aktivnim teniserima jedino još Federer i Nadal imaju više od 700 pobeda – Švajcarac čak 1067, a Španac 775.

Tok meča:

Novak je odlično ušao u meč - bez izgubljenog poena, iako je tek na gem lopti pogodio prvi servis i upisao as za 1:0. Srpski teniser je potom vršio pritisak na Džaziriju, koji je uspeo da se odupre i izjednači, pre još jednog Novakovog sigurnog servis gema.

Đoković je u četvrtom gemu brzo stigao do šanse za brejk, ali je iskoristio tek treću šansu, pošto se Tunišanin odlično branio, ali je popustio za 3:1. Novak je nastavio sa odličnim servisima i lako je povećavao svoju prednost, da bi u šestom gemu stigao do nove prilike za brejk, koju je iskoristio. Tako je došao na gem od prvog seta i već u sledećem gemu ga je osvojio, prepustivši Džaziriju samo dva poena na svom servisu za 27 minuta igre.

Srpski teniser je na početku drugog seta odmah pripretio Džaziriju na servisu i tada je viđena najveća borba na meču. Tunišanin je odbranio čak pet brejk lopti najboljeg tenisera sveta i uspeo da osvoji prvi gem u tom setu, ali je to bio samo trenutak njegovog sjaja. Novak je bio siguran na svom servis gemu, a potom je osvojio brejk bez izgubljenog poena za vođstvo 2:1.

Od tada, Novak je bez problema održavao brejk prednosti, a Džaziri nije imao šanse protiv njega. To se posebno videlo u sedmom gemu, kada je srpski teniser uzeo novi brejk i poveo sa 5:2, da bi u poslednjem gemu Đoković spasao brejk loptu i priveo posao kraju.

Komentari / 0

Ostavite komentar