Дубаи: Ноле преко Џазирија до 700. побједе!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић остварио је 700. победу у каријери, тријумфом над Тунишанином Малеком Џазиријем, и пласирао се у четвртфинале у Дубаију.

Тенис 24.02.2016 | 17:40
Дубаи: Ноле преко Џазирија до 700. побједе!

Ђоковић је до тријумфа над Џазиријем дошао са 6:1, 6:3, после једног сата и пет минута игре.

У борби за полуфинале Новак ће играти са Шпанцем Фелисијаном Лопесом, који је славио против Лукаша Росола из Чешке са 6:3, 7:6.

Новак је Лопеса савладао у свих седам међусобних окршаја, а се прошле године састали су у четвртфиналу УС опена, када је српски тенисер славио са 3-1, и потом у Шангају (6:2, 6:3).

Међу активним тенисерима једино још Федерер и Надал имају више од 700 победа – Швајцарац чак 1067, а Шпанац 775.

Ток меча:

Новак је одлично ушао у меч - без изгубљеног поена, иако је тек на гем лопти погодио први сервис и уписао ас за 1:0. Српски тенисер је потом вршио притисак на Џазирију, који је успео да се одупре и изједначи, пре још једног Новаковог сигурног сервис гема.

Ђоковић је у четвртом гему брзо стигао до шансе за брејк, али је искористио тек трећу шансу, пошто се Тунишанин одлично бранио, али је попустио за 3:1. Новак је наставио са одличним сервисима и лако је повећавао своју предност, да би у шестом гему стигао до нове прилике за брејк, коју је искористио. Тако је дошао на гем од првог сета и већ у следећем гему га је освојио, препустивши Џазирију само два поена на свом сервису за 27 минута игре.

Српски тенисер је на почетку другог сета одмах припретио Џазирију на сервису и тада је виђена највећа борба на мечу. Тунишанин је одбранио чак пет брејк лопти најбољег тенисера света и успео да освоји први гем у том сету, али је то био само тренутак његовог сјаја. Новак је био сигуран на свом сервис гему, а потом је освојио брејк без изгубљеног поена за вођство 2:1.

Од тада, Новак је без проблема одржавао брејк предности, а Џазири није имао шансе против њега. То се посебно видело у седмом гему, када је српски тенисер узео нови брејк и повео са 5:2, да би у последњем гему Ђоковић спасао брејк лопту и привео посао крају.

Коментари / 0

Оставите коментар