KRK: Crno-bijeli od dobijenog umalo napravili veresiju!

Panteri pokazali očnjake, ali Partizan je veća mačka! Ekipa Aleksandra Džikića slavila protiv FMP-a i sada čeka pobednika susreta Crvena zvezda - Smederevo.

Košarka 18.02.2016 | 23:30
KRK: Crno-bijeli od dobijenog umalo napravili veresiju!

Čeka se večiti derbi u polufinalu Kupa Radivoja Koraća! Košarkaši Partizana svoj deo posla obavili su sa pola snage, pošto su u drugom četvrtfinalnom meču prvog dana završnog turnira odigrali taman onoliko koliko im je bilo potrebno kako bi ukrotili Pantere i FMP poslali kući. Pad u igri koji je usledio tokom poslednje četvrtine, a koji je FMP umalo kaznio uz zvuk sirene, nateraće Aleksandra Džikića da Parni valjak ubaci u znatno viši stepen pripravnosti u subotu. Srećom, Đoković je bio neprecizan iz jako teške pozicije - 85:83 (24:21, 25:19, 18:17, 18:26).

Crno-beli nisu odigrali blistav meč, čak ni približno nivou nekih prethodnih susreta od trenutka kada je Aleksandar Džikić seo na klupu. Delovali su igrači Partizana kao da nemaju dovoljno elana i motivacije, a kada su napravili solidnu prednost dopustili su da ih rival pošteno „nagazi“, što je od dobijenog umalo napravilo veresiju. Ipak, uz minimalnu potrošnju energije Partizan je napravio podvig vredan polufinala i tako praktično zakazao treći okršaj sa Crvenom zvezdom. Sada će kompletan stručni štab kluba iz Humske 1 imati ceo petak da u miru odmori i sačeka kasno veče, kada će biti poznato i ime protivnika u borbi za finale. Košarkaši FMP takođe su delovali znatno lošije u odnosu na ono što su pružali u Košarkaškoj ligi Srbije, gde imaju svega dva poraza. Ali, protiv revitalisanog Partizana gotovo 30 minuta izjednačene borbe možda je i maksimum za mladi tim Slobodana Klipe u ovom trenutku.

Strateg Partizana mogao je da računa na tek oporavljenog Aleksandra Cvetkovića, koji je propustio nedavni susret sa Tajfunom u Jadranskoj ligi, a povratak mladog organizatora igre dobro je došao kompletnom timu. Ipak, glavnu reč na parketu vodio je američki dvojac Kevin Džouns - Darel Vilijams, koji je na sve moguće načine koristio fizičku i atletsku prednost nad talentovanim sastavom iz Železnika. Dok je Vilijams najviše delovao iz reketa, najviše u prvom poluvremenu kada je ubacio čak 13 poena, Džouns je inteligentno rešetao sa svih pozicija, na šta protivnička odbrana nije imala rešenje. Kao i njegov kolega u prvom delu upisao je 13 koševa, a na kraju - Doduše, i Partizanova defanzivna linija umela je da se uspava u nekoliko navrata, što su Filip Čović, Ognjen Dobrić i Ilija Đoković znali da kazne s vremena na vreme i opomenu protivnika da utakmica nije gotova dok se ne oglasi sirena po poslednji put.

Crno-belima je bio dovoljan samo jedan mali vremenski interval od četiri minuta i serija 14:1 kako bi se obezbedila mirnija završnica. Partizan je u 22. minutu poveo sa najviših 14 poena prednosti i praktično „jahao“ na talasu tog vođstva sve do kraja susreta. Crno-beli sebi su dopustili veliki pad u poslednjoj deonici, što je dovelo do prilično neizvesne završnice i borbe prsa u prsa sve do poslednje sekunde. FMP je nekoliko puta prilazio na samo poen zaostatka, ali je Partizan imao pravo rešenje u svim trenucima neizvesnosti. Čovek odluke bio je Džamar Vilson koji je zablistao u samom finišu meča, pogodio nekoliko ključnih poena, a zatim i ukrao rivalu loptu, čime je pogurao svoj tim do pobede. Mada, Đoković je u poslednjim trenucima umalo šokirao prepun Čair...

Najefikasniji igrač Partizana bio je Džouns sa 21 poenom, 15 je dodao Džamar Vilson, dok je 13 koševa imao Vilijams. Na drugoj strani Čović je ubacio 20, Dobrić 23 poena,, čime je još jednom dokazao da se u njemu krije veliki igrač. Ali FMP je imao čak 21 izgubljenu loptu.

Komentari / 0

Ostavite komentar