КРК: Црно-бијели од добијеног умало направили вересију!

Пантери показали очњаке, али Партизан је већа мачка! Екипа Александра Џикића славила против ФМП-а и сада чека победника сусрета Црвена звезда - Смедерево.

Кошарка 18.02.2016 | 23:30
КРК: Црно-бијели од добијеног умало направили вересију!

Чека се вечити дерби у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа! Кошаркаши Партизана свој део посла обавили су са пола снаге, пошто су у другом четвртфиналном мечу првог дана завршног турнира одиграли таман онолико колико им је било потребно како би укротили Пантере и ФМП послали кући. Пад у игри који је уследио током последње четвртине, а који је ФМП умало казнио уз звук сирене, натераће Александра Џикића да Парни ваљак убаци у знатно виши степен приправности у суботу. Срећом, Ђоковић је био непрецизан из јако тешке позиције - 85:83 (24:21, 25:19, 18:17, 18:26).

Црно-бели нису одиграли блистав меч, чак ни приближно нивоу неких претходних сусрета од тренутка када је Александар Џикић сео на клупу. Деловали су играчи Партизана као да немају довољно елана и мотивације, а када су направили солидну предност допустили су да их ривал поштено „нагази“, што је од добијеног умало направило вересију. Ипак, уз минималну потрошњу енергије Партизан је направио подвиг вредан полуфинала и тако практично заказао трећи окршај са Црвеном звездом. Сада ће комплетан стручни штаб клуба из Хумске 1 имати цео петак да у миру одмори и сачека касно вече, када ће бити познато и име противника у борби за финале. Кошаркаши ФМП такође су деловали знатно лошије у односу на оно што су пружали у Кошаркашкој лиги Србије, где имају свега два пораза. Али, против ревиталисаног Партизана готово 30 минута изједначене борбе можда је и максимум за млади тим Слободана Клипе у овом тренутку.

Стратег Партизана могао је да рачуна на тек опорављеног Александра Цветковића, који је пропустио недавни сусрет са Тајфуном у Јадранској лиги, а повратак младог организатора игре добро је дошао комплетном тиму. Ипак, главну реч на паркету водио је амерички двојац Кевин Џоунс - Дарел Вилијамс, који је на све могуће начине користио физичку и атлетску предност над талентованим саставом из Железника. Док је Вилијамс највише деловао из рекета, највише у првом полувремену када је убацио чак 13 поена, Џоунс је интелигентно решетао са свих позиција, на шта противничка одбрана није имала решење. Као и његов колега у првом делу уписао је 13 кошева, а на крају - Додуше, и Партизанова дефанзивна линија умела је да се успава у неколико наврата, што су Филип Човић, Огњен Добрић и Илија Ђоковић знали да казне с времена на време и опомену противника да утакмица није готова док се не огласи сирена по последњи пут.

Црно-белима је био довољан само један мали временски интервал од четири минута и серија 14:1 како би се обезбедила мирнија завршница. Партизан је у 22. минуту повео са највиших 14 поена предности и практично „јахао“ на таласу тог вођства све до краја сусрета. Црно-бели себи су допустили велики пад у последњој деоници, што је довело до прилично неизвесне завршнице и борбе прса у прса све до последње секунде. ФМП је неколико пута прилазио на само поен заостатка, али је Партизан имао право решење у свим тренуцима неизвесности. Човек одлуке био је Џамар Вилсон који је заблистао у самом финишу меча, погодио неколико кључних поена, а затим и украо ривалу лопту, чиме је погурао свој тим до победе. Мада, Ђоковић је у последњим тренуцима умало шокирао препун Чаир...

Најефикаснији играч Партизана био је Џоунс са 21 поеном, 15 је додао Џамар Вилсон, док је 13 кошева имао Вилијамс. На другој страни Човић је убацио 20, Добрић 23 поена,, чиме је још једном доказао да се у њему крије велики играч. Али ФМП је имао чак 21 изгубљену лопту.

Коментари / 0

Оставите коментар