Manćini kaže da mu treba nekoliko godina da podigne Inter!

Pored pogubnih transfera, prodaje važnih, a dovođenja nedoraslih igrača, stvaranja problema unutar svlačionice, trener "nerazura" pronalazi razloge posrtanja iz kola u kolo...

Fudbal 19.02.2016 | 08:00
Manćini kaže da mu treba nekoliko godina da podigne Inter!

Vreme!

Ključan faktor u pokušaju da se opravdaju svi rezultati na terenu. Poput Luja van Gala, koji iz nedelje u nedelju objašnjava navijačima Mančester junajteda da je "za njegove ideje potrebno vreme", tim putem krenuo je i Roberto Manćini.

U svoje vreme fantastični fudbaler, potom šampion Engleske sa Mančester sitijem, rekao je da je njegovoj ekipi potrebno NEKOLIKO GODINA kako bi postala jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje šampionske titule u Seriji A.

Posle samo dve pobede u poslednjih osam utakmica, Inter je sa prvog pao na peto mesto na tabeli italijanskog prvenstva.

Podsetimo, jesenas, kada su "nerazuri" u istom sastavu pobeđivali redom 1:0, Manćini je govorio o tome da ovaj tim ima budućnost, da nije nerealno da se ekipa bori za vrh tabele i da će stvari biti samo još bolje vremenom.

Danas, Inter zaostaje 12 bodova za vodećim Juventusom i čeka ga velika borba za osvajanje trećeg mesta, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Uprkos problemima Manćini je rekao da niko u klubu nije odustao od borbe.

"Ne odustajemo, ništa nije gotovo, ima još mnogo da se igra. Potrebno je vreme da se napravi pobednički tim, a mislim da Inter zaostaje nekoliko godina. Znamo da će biti potrebno vreme i moraćemo da prođemo kroz teške situacije", rekao je Manćini za klupsku televiziju.

Posle 25 kola, Inter zauzima peto mesto na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa i zaostaje četiri boda za trećeplasiranom Fiorentinom.

"Moramo da nastavimo da radimo, potrebno nam je više koncentracije, moramo da budemo mirniji", rekao je Manćini.

Komentari / 0

Ostavite komentar