Манћини каже да му треба неколико година да подигне Интер!

Поред погубних трансфера, продаје важних, а довођења недораслих играча, стварања проблема унутар свлачионице, тренер "неразура" проналази разлоге посртања из кола у коло...

Фудбал 19.02.2016 | 08:00
Манћини каже да му треба неколико година да подигне Интер!

Време!

Кључан фактор у покушају да се оправдају сви резултати на терену. Попут Луја ван Гала, који из недеље у недељу објашњава навијачима Манчестер јунајтеда да је "за његове идеје потребно време", тим путем кренуо је и Роберто Манћини.

У своје време фантастични фудбалер, потом шампион Енглеске са Манчестер ситијем, рекао је да је његовој екипи потребно НЕКОЛИКО ГОДИНА како би постала један од најозбиљнијих кандидата за освајање шампионске титуле у Серији А.

После само две победе у последњих осам утакмица, Интер је са првог пао на пето место на табели италијанског првенства.

Подсетимо, јесенас, када су "неразури" у истом саставу побеђивали редом 1:0, Манћини је говорио о томе да овај тим има будућност, да није нереално да се екипа бори за врх табеле и да ће ствари бити само још боље временом.

Данас, Интер заостаје 12 бодова за водећим Јувентусом и чека га велика борба за освајање трећег места, које води у квалификације за Лигу шампиона. Упркос проблемима Манћини је рекао да нико у клубу није одустао од борбе.

"Не одустајемо, ништа није готово, има још много да се игра. Потребно је време да се направи победнички тим, а мислим да Интер заостаје неколико година. Знамо да ће бити потребно време и мораћемо да прођемо кроз тешке ситуације", рекао је Манћини за клупску телевизију.

После 25 кола, Интер заузима пето место на табели, које води у квалификације за Лигу Европа и заостаје четири бода за трећепласираном Фиорентином.

"Морамо да наставимо да радимо, потребно нам је више концентрације, морамо да будемо мирнији", рекао је Манћини.

Коментари / 0

Оставите коментар