Simonović: Čekamo uslugu od Partizana!

Košarkaši Crvene zvezde su nakon trijumfa u meču sa Igokeom, tri kola pre kraja, ostali u igri za drugo mesto na kraju ligaškog dela ABA šampionata. Šansa za kotu broj dva i prednost domaćeg terena još uvek postoji. Košarkaši Zvezde polažu nade da bi upravo Partizan mogao da im pomogne. Crno-beli kolo pred kraj ABA lige dočekuju Zvezdinog glavnog konkurenta Cedevitu.

Košarka 10.02.2016 | 19:00
Simonović: Čekamo uslugu od Partizana!

Krilo crveno-belih Marko Simonović veruje da večiti rival može da sruši Pulena i drugove.

- Cedevitu očekuje teško gostovanje u Beogradu. Partizan igra sve bolje i može da slavi u vrućoj atmosferi legendarne Hale sportova. Komšije bi nam napravile uslugu, ali... Naše je da igramo najbolje što možemo i pobedimo sve do kraja - jasan je Simonović.

Iskusni igrač smatra da prednost domaćeg terena u plej-ofu nije presudna.

- Ako bismo stalno igrali onako kako to radimo u Evroligi, ne bi bilo problema da savladamo svakog rivala. Jeste lepše nastupati kod kuće, čekamo rasplet situacije. Tek ćemo voditi prave borbe sa Cedevitom, kako u ABA tako i u Evroligi.

Nakon poraza od Darušafake u Istanbulu, Zvezda je u težoj situacji kada je u pitanju plasman među osam najboljih ekipa u Evropi.

- Mi smo primarni cilj ostvarili, plasirali smo se u top 16 fazu i sada je svaka pobeda i za nas lično i za klub veliki bonus. Borićemo se do kraja - zaključio je Simonović.

Simonović se osvrnuo i na pobedu njegovog tima protiv Igokee, a posebno na sjajnu atmoseru koju su „delije“ priredile u Laktašima.

- Uvek je ovde sjajna atmosfera, prelepo smo uvek dočekani u Laktašima koji su naš grad i, kako mi volimo reći, crveno-belo mesto. Hvala svim zvezdašima na podršci i bilo je zaista lepo igrati u ovom ambijentu.

Komentari / 0

Ostavite komentar