U srbačkoj opštini žive 22 učesnika NOR-a

U opštini Srbac još ima dvadeset i dva preživjela učesnika Narodnooslobodilačke borbe od kojih većina živi u veoma teškom materijalnom položaju i lošeg su zdravstvenog stanja.

Republika Srpska 04.02.2016 | 17:15
U srbačkoj opštini žive 22 učesnika NOR-a

Ovo je konstatovano na sjednici Opštinskog odbora SUBNOR-a na kojoj je dogovoreno da se svi preživjeli borci narednih dana posjete i uruče paketi pomoći, a prioritet će imati oni članovi SUBNOR-a koji su slabijeg zdravlja.

„U granicama mogućnosti, a one nisu velike, nastojaćemo da im obezbjedimo i potrebne lijekove“, izjavio je predsjednik srbačkog SUBNOR-a Branko Pivašević. On je izrazio žaljenje što je prošle godine došlo do skrnavljenja spomenika narodnom heroju Zdravku Čelaru na mjestu njegove pogibije na Rakovcu, gdje je uz pomoć opštine postavljena nova mermerna spomen-ploča.

Opštinski odbor je u saradnji sa Opštinskom boračkom organizacijom proteklog rata uspio da renovira još neke spomenike, kao što su zajednička spomen-obilježja borcima oba rata u Prijebljezima i Poveliču. I dalje će se raditi na njegovanju tradicija narodnooslobodilačke borbe i obilježavanju značajnih datuma, ličnosti i događaja iz naše istorije. Na sjednici je izraženo žaljenje što takvim manifestacijama prisustvuje mali broj omladine koja bi trebalo da čuva tradiciju srpskog naroda.

Odbor je prihvatio prijedlog domaćeg publiciste i hroničara Danila Košutića da se sačini spisak poginulih boraca, žrtava fašističkog terora i zarobljenika iz Drugog svjetskog rata sa područja opštine Srbac, kao vjerodostojan dokument za buduća vremena.

S. K./BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

04.02.2016 16:50

UMJESTO rada na "njegovanju tradicija narodnooslobodilacke borbe" iz vremena Drugi svjetskog rata bolje bi bilo da se radi na ISTINI o "narodnooslobodilackoj borbi". Da se omoguci PREZIVJELIM ucesnicima te iste "narodnooslobodilacke borbe" za istiriju nasi dana i mladjim SRBskim narastajima da ostave preko TELEVIZIJE svoje svedicanstva i svoja vidjenja te isto borbe PROTIV fasizma po SRBskim zemljama Svetog Save. Takodje treba napraviti spisak SVIH poginulih i nestalih SRBa posebno CETNIKA koje komunisti na perfidan nacin zele da izbrisu iz knjige Zivota kao da oni nisu NIKAD postojali. Nepostenjem se daleko ne size a sve ZRTVE NASTALE u Drugim svijetskom ratu na podrucju SRBacke optine osim Poljaka i Galcijana su sinovi i kceri nase Majke ranjene SRBije!

ODGOVORITE
Name

Obrad

04.02.2016 19:32

Mihailo, kako vas nije sramota!

Name

Dejo

04.02.2016 20:24

Ajde bolan dobro je i tebe, svaki dan neke gluposti valjas, idi lijeci se dok jos mozes, kad zavladaju ovi tvoji kapitalisticki zakoni neces moci. Ovako ostalo je jos ponesto iz onog sistema sto je besplatno, doduse sad donekle.

Name

Prijateljica

04.02.2016 20:42

Mihajlo idi u Inadjol kod vetrenara.

Name

xxl

04.02.2016 17:21

Istina o svijetloj istini NOB-a se zna. Srećom prekrajanje istorije tesko ide, ovim profašističkim ideolozima kao sto je ovaj Mikić. Ovi srpčani znaju zasto su se borili,za jednakost i pravdu. Izjednačavati ove ljude sa slugama fašističkim je zločin protiv čovjecnsti. Zločin protiv čovječnsti je na ninberškom procesu antifašisticka Evropa nedvosmisleno osudila, tako da Mikić i slični pripripadaju onima kojima je pomenuti sud i sudio.

ODGOVORITE
Name

Aleksandar

08.02.2016 04:08

U toj evropi o kojoj vi pricate vise fasizma i nacizma ima nego na prostorima bivse Jugoslavije! Pozdrav iz Italije!

Name

Re.XXl

04.02.2016 18:35

Svaka cast za komentar,ovaj idiot Mikic je toliko zadojen cetnickom ideologijom i "istinom" da mu nema premca

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

04.02.2016 19:13

Da nije bilo CETNIKA da spasavaju SRBski narod po SRBskim zemljama Svetog Save danas nebi bilo ni idiota poput vas! Zato uzivajte jos malo. Svi su lazni antifasisti za grob spremni!

Name

Re.Mikic

04.02.2016 19:57

Eh kad bi se mogla ponoviti Bitka na Neretvi iz drugog svjetskog rata

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

04.02.2016 21:48

Нигдје комуниста и њихови партизана неби данас били!

Name

zero

04.02.2016 21:45

Ovi da nesto sastave?? Pa njima su se pomjesali svi ratovi u glavi. Omatuhilo,neznaju sta su jeli juce. Al nek jos pozive,da uniste budzet na koje su vec 60 godina.

ODGOVORITE