У србачкој општини живе 22 учесника НОР-а

У општини Србац још има двадесет и два преживјела учесника Народноослободилачке борбе од којих већина живи у веома тешком материјалном положају и лошег су здравственог стања.

Република Српска 04.02.2016 | 17:15
У србачкој општини живе 22 учесника НОР-а

Ово је констатовано на сједници Општинског одбора СУБНОР-а на којој је договорено да се сви преживјели борци наредних дана посјете и уруче пакети помоћи, а приоритет ће имати они чланови СУБНОР-а који су слабијег здравља.

„У границама могућности, а оне нису велике, настојаћемо да им обезбједимо и потребне лијекове“, изјавио је предсједник србачког СУБНОР-а Бранко Пивашевић. Он је изразио жаљење што је прошле године дошло до скрнављења споменика народном хероју Здравку Челару на мјесту његове погибије на Раковцу, гдје је уз помоћ општине постављена нова мермерна спомен-плоча.

Општински одбор је у сарадњи са Општинском борачком организацијом протеклог рата успио да реновира још неке споменике, као што су заједничка спомен-обиљежја борцима оба рата у Пријебљезима и Повеличу. И даље ће се радити на његовању традиција народноослободилачке борбе и обиљежавању значајних датума, личности и догађаја из наше историје. На сједници је изражено жаљење што таквим манифестацијама присуствује мали број омладине која би требало да чува традицију српског народа.

Одбор је прихватио приједлог домаћег публицисте и хроничара Данила Кошутића да се сачини списак погинулих бораца, жртава фашистичког терора и заробљеника из Другог свјетског рата са подручја општине Србац, као вјеродостојан документ за будућа времена.

С. К./БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

04.02.2016 16:50

УМЈЕСТО рада на "његовању традиција народноослободилацке борбе" из времена Други свјетског рата боље би било да се ради на ИСТИНИ о "народноослободилацкој борби". Да се омогуци ПРЕЗИВЈЕЛИМ уцесницима те исте "народноослободилацке борбе" за истирију наси дана и младјим СРБским нарастајима да оставе преко ТЕЛЕВИЗИЈЕ своје сведицанства и своја видјења те исто борбе ПРОТИВ фасизма по СРБским земљама Светог Саве. Такодје треба направити списак СВИХ погинулих и несталих СРБа посебно ЦЕТНИКА које комунисти на перфидан нацин зеле да избрису из књиге Зивота као да они нису НИКАД постојали. Непостењем се далеко не сизе а све ЗРТВЕ НАСТАЛЕ у Другим свијетском рату на подруцју СРБацке оптине осим Пољака и Галцијана су синови и кцери насе Мајке рањене СРБије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад

04.02.2016 19:32

Михаило, како вас није срамота!

Name

Дејо

04.02.2016 20:24

Ајде болан добро је и тебе, сваки дан неке глупости ваљас, иди лијеци се док јос мозес, кад завладају ови твоји капиталистицки закони нецес моци. Овако остало је јос понесто из оног система сто је бесплатно, додусе сад донекле.

Name

Пријатељица

04.02.2016 20:42

Михајло иди у Инадјол код ветренара.

Name

xxл

04.02.2016 17:21

Истина о свијетлој истини НОБ-а се зна. Срећом прекрајање историје теско иде, овим профашистичким идеолозима као сто је овај Микић. Ови српчани знају засто су се борили,за једнакост и правду. Изједначавати ове људе са слугама фашистичким је злочин против човјецнсти. Злочин против човјечнсти је на нинбершком процесу антифашистицка Европа недвосмислено осудила, тако да Микић и слични приприпадају онима којима је поменути суд и судио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

08.02.2016 04:08

У тој европи о којој ви прицате висе фасизма и нацизма има него на просторима бивсе Југославије! Поздрав из Италије!

Name

Ре.XXл

04.02.2016 18:35

Свака цаст за коментар,овај идиот Микиц је толико задојен цетницком идеологијом и "истином" да му нема премца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

04.02.2016 19:13

Да није било ЦЕТНИКА да спасавају СРБски народ по СРБским земљама Светог Саве данас неби било ни идиота попут вас! Зато узивајте јос мало. Сви су лазни антифасисти за гроб спремни!

Name

Ре.Микиц

04.02.2016 19:57

Ех кад би се могла поновити Битка на Неретви из другог свјетског рата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

04.02.2016 21:48

Нигдје комуниста и њихови партизана неби данас били!

Name

зеро

04.02.2016 21:45

Ови да несто саставе?? Па њима су се помјесали сви ратови у глави. Оматухило,незнају ста су јели јуце. Ал нек јос позиве,да унисте будзет на које су вец 60 година.

ОДГОВОРИТЕ