Džumhur pred AO: Treba "smiriti" Edmunda!

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur "otvoriće" prvi gren slem sezone u Melburnu protiv Britanca Kajla Edmunda.

Tenis 17.01.2016 | 15:00
Džumhur pred AO: Treba "smiriti" Edmunda!

Na startu Australijan Opena, mladi Sarajlija smatra da je žrijeb u Melburnu bio povoljan za njega jer je izbjegao nosioce iako izuzetno poštuje Edmunda. Takođe vjeruje da će uslovi za igru biti jako teški za obojicu.

"Edmund je zaista dobar igrač. Mlad je i pred njim je svijetla budućnost, a već sada pravi dobre rezultate. U dobroj je formi i neće nimalo biti lako. Očekujem jako težak meč, s obzirom na to da ćemo vjerovatno u ponedjeljak igrati na '+36', tako da će i vremenski uslovi biti jako teški. Ipak, vjerujem da će vrelina više odgovarati meni", rekao je Džumhur.

Pripreme za počatak prvog gren slema, prema njegovim riječima, protiču u najboljem redu.

"Za sada se spremam stvarno dobro i želja mi je da igru sa treninga prebacim i u meč, a kada bih to uspio, onda ni pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Sa Edmundom sam trenirao u Dohi i jako je čvrst igrač. Protiv njega ću morati igrati sa dosta dugih poena i ukoliko uspijem da ga smirim, mogao bih okrenuti meč u svoju korist", dodao je 81. reket svijeta.

Edmund je trenutno 88. na ATP listi i nikada do sada nije igrao protiv Džumhura, koji ukoliko uspije da eliminiše Britanca, igraće sa boljim iz duela Sergej Stahovski - David Gofan.

Komentari / 0

Ostavite komentar