Џумхур пред АО: Треба "смирити" Едмунда!

Најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур "отвориће" први грен слем сезоне у Мелбурну против Британца Кајла Едмунда.

Тенис 17.01.2016 | 15:00
Џумхур пред АО: Треба "смирити" Едмунда!

На старту Аустралијан Опена, млади Сарајлија сматра да је жријеб у Мелбурну био повољан за њега јер је избјегао носиоце иако изузетно поштује Едмунда. Такође вјерује да ће услови за игру бити јако тешки за обојицу.

"Едмунд је заиста добар играч. Млад је и пред њим је свијетла будућност, а већ сада прави добре резултате. У доброј је форми и неће нимало бити лако. Очекујем јако тежак меч, с обзиром на то да ћемо вјероватно у понедјељак играти на '+36', тако да ће и временски услови бити јако тешки. Ипак, вјерујем да ће врелина више одговарати мени", рекао је Џумхур.

Припреме за початак првог грен слема, према његовим ријечима, протичу у најбољем реду.

"За сада се спремам стварно добро и жеља ми је да игру са тренинга пребацим и у меч, а када бих то успио, онда ни побједа не би требала доћи у питање. Са Едмундом сам тренирао у Дохи и јако је чврст играч. Против њега ћу морати играти са доста дугих поена и уколико успијем да га смирим, могао бих окренути меч у своју корист", додао је 81. рекет свијета.

Едмунд је тренутно 88. на АТП листи и никада до сада није играо против Џумхура, који уколико успије да елиминише Британца, играће са бољим из дуела Сергеј Стаховски - Давид Гофан.

Коментари / 0

Оставите коментар