Austrijanac ostao paraplegičar posle pada na Kulmu!

Austrijski ski skakač Lukas Miler ostao je delimično paralizovan posle pada na letaonici Kulm pred početak Svetskog prvenstva u ski letovima.

Ostali sportovi 17.01.2016 | 18:20
Austrijanac ostao paraplegičar posle pada na Kulmu!

Miler je po rečima lekara u Gracu pretrpeo nekompletnu paraplegiju i ima malu osetljivost u nogama, posle hitne operacije koja je obavljena u sredu.

23-godišnji ski skakač je težak pad doživeo u sredu i odmah je bilo jasno da je pretrpeo ozbiljne povrede kičme, zbog čega je hitno operisan.

Doktori su ga operisali zbog frakture između šestog i sedmog pršljena, ali Miler ne može da pomera noge. Srećom, može samostalno da diše.

Franc-Josef Zajbert, koji je operisao Milera, zajedno sa ostalim lekarima koji se staraju o mladom Austrijancu istakao je da ne može da priča o tome da li bi i kada Miler mogao ponovo da prohoda.

Direktor bolnice u Grancu Gernot Bruner rekao je da bi mogla da prođe godina pre nego što bi doktori mogli da imaju bolju ideju o prognozama za Milerovo stanje.

Letaonica Kulm se smatra jednom od najopasnijih na svetu, a austrijski mediji prenose da je Miler imao probleme sa opremom, koji su doveli do njegovog pada posle 120 metara dugog leta tokom velikih snežnih padavina.

Miler je potom nakratko izgubio svest i brzom reakcijom lekarskih ekipa odmah je prebačen u bolnicu na dalje preglede.

Miler, svetski juniorski šampion iz 2009. godine, učestvovao je na 16 takmičenja u Svetskom kupu tokom karijere. Najveći uspeh ostvario je u Oberstdorfu, prvoj stanici turneje Četiri skakaonice u sezoni 2009/10, kada je bio šesti.

Komentari / 0

Ostavite komentar