Аустријанац остао параплегичар после пада на Кулму!

Аустријски ски скакач Лукас Милер остао је делимично парализован после пада на летаоници Кулм пред почетак Светског првенства у ски летовима.

Остали спортови 17.01.2016 | 18:20
Аустријанац остао параплегичар после пада на Кулму!

Милер је по речима лекара у Грацу претрпео некомплетну параплегију и има малу осетљивост у ногама, после хитне операције која је обављена у среду.

23-годишњи ски скакач је тежак пад доживео у среду и одмах је било јасно да је претрпео озбиљне повреде кичме, због чега је хитно оперисан.

Доктори су га оперисали због фрактуре између шестог и седмог пршљена, али Милер не може да помера ноге. Срећом, може самостално да дише.

Франц-Јосеф Зајберт, који је оперисао Милера, заједно са осталим лекарима који се старају о младом Аустријанцу истакао је да не може да прича о томе да ли би и када Милер могао поново да прохода.

Директор болнице у Гранцу Гернот Брунер рекао је да би могла да прође година пре него што би доктори могли да имају бољу идеју о прогнозама за Милерово стање.

Летаоница Кулм се сматра једном од најопаснијих на свету, а аустријски медији преносе да је Милер имао проблеме са опремом, који су довели до његовог пада после 120 метара дугог лета током великих снежних падавина.

Милер је потом накратко изгубио свест и брзом реакцијом лекарских екипа одмах је пребачен у болницу на даље прегледе.

Милер, светски јуниорски шампион из 2009. године, учествовао је на 16 такмичења у Светском купу током каријере. Највећи успех остварио је у Оберстдорфу, првој станици турнеје Четири скакаонице у сезони 2009/10, када је био шести.

Коментари / 0

Оставите коментар