EHF: Kapitenska traka u duginim bojama?! Ne može!!!

Šveđanin Tobijas Karslon htio je da EP u rukometu nosi kapitensku traku u duginim bojama ali mu je to zabranjeno.

Ostali sportovi 17.01.2016 | 17:40
EHF: Kapitenska traka u duginim bojama?! Ne može!!!

Evropska rukometna federacija (EHF) uoči današnjeg početka EURO 2016 u Poljskoj objavila je novo pravilo da kapiteni reprezentacija oko ruke mogu nositi trake na kojima su isključivo nacionalne boje.

To znači da Tobijas Karlson, koji je želio nositi traku sa duginim bojama to neće moći.

On je želio nositi traku sa duginim bojama zbog toga što Poljska odbija da usvoji zakon kojim bi se odbrili istospolni brakovi. Time je na miran način želio ukazati da su sve osobe jednake.

"Mislim da je ovo prava sramota. Tužno je da je Evropska rukometna federacija izabrala taj put. Ne dozvoljava nam da izrazimo naše humane osjećaje i da pokažem kako mislim da ljude treba tretirati“, kazao je Karlson za švedske novine “Aftonbladet” i dodao:

"Moram reći da sam iznenađen odlukom EHF-a. Prije samo nekoliko dana rečeno nam je kako je u redu da nosimo te trake. Čak smo poslali nekoliko tih traka kapitenima Norveške i Islanda koji su također željeli da je nose tokom Evropskog prvenstva. Ne znam koju ću sada traku nositi, jer imamo još dvije. Jedna je crno-bijele boje, a druga potpuno crna.“

Partija zakona i pravde, koja se protivi pravima LGBT zajednice, pobijedila je na poljskim izborima u novembru prošle godine. Poljska je odbila da prizna istospolne brakove i trans osobe.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sve za pare

17.01.2016 16:44

Najgore od svega je to sto se za pare danas svako spreman "zauzeti" za pravih "njakih i nekih" cisto ubjedjujuci mase da je to njegovo iskreno misljenje.

ODGOVORITE
Name

Dugine boje

17.01.2016 16:56

Nisu to dugine boje,to su pederske boje.Sjeme im se satrlo

ODGOVORITE