ЕХФ: Капитенска трака у дугиним бојама?! Не може!!!

Швеђанин Тобијас Карслон хтио је да ЕП у рукомету носи капитенску траку у дугиним бојама али му је то забрањено.

Остали спортови 17.01.2016 | 17:40
ЕХФ: Капитенска трака у дугиним бојама?! Не може!!!

Европска рукометна федерација (ЕХФ) уочи данашњег почетка ЕУРО 2016 у Пољској објавила је ново правило да капитени репрезентација око руке могу носити траке на којима су искључиво националне боје.

То значи да Тобијас Карлсон, који је желио носити траку са дугиним бојама то неће моћи.

Он је желио носити траку са дугиним бојама због тога што Пољска одбија да усвоји закон којим би се одбрили истосполни бракови. Тиме је на миран начин желио указати да су све особе једнаке.

"Мислим да је ово права срамота. Тужно је да је Европска рукометна федерација изабрала тај пут. Не дозвољава нам да изразимо наше хумане осјећаје и да покажем како мислим да људе треба третирати“, казао је Карлсон за шведске новине “Афтонбладет” и додао:

"Морам рећи да сам изненађен одлуком ЕХФ-а. Прије само неколико дана речено нам је како је у реду да носимо те траке. Чак смо послали неколико тих трака капитенима Норвешке и Исланда који су такођер жељели да је носе током Европског првенства. Не знам коју ћу сада траку носити, јер имамо још двије. Једна је црно-бијеле боје, а друга потпуно црна.“

Партија закона и правде, која се противи правима ЛГБТ заједнице, побиједила је на пољским изборима у новембру прошле године. Пољска је одбила да призна истосполне бракове и транс особе.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Све за паре

17.01.2016 16:44

Најгоре од свега је то сто се за паре данас свако спреман "заузети" за правих "њаких и неких" цисто убједјујуци масе да је то његово искрено мисљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дугине боје

17.01.2016 16:56

Нису то дугине боје,то су педерске боје.Сјеме им се сатрло

ОДГОВОРИТЕ