Kompromis Baneta i Čelsija: Ugovor na “1+1“ ako odigraš dovoljno utakmica!

Pravilo se zna - za igrače preko 30 godina ugovori samo na jednu sezonu.

Fudbal 17.01.2016 | 16:00
Kompromis Baneta i Čelsija: Ugovor na “1+1“ ako odigraš dovoljno utakmica!

Mnogi su to doživeli. Frenk Lampard je zato i otišao sa Stamford Bridža. Ali u Čelsiju, a nije on jedini sa takvom filozofijom u Premijer ligi, pravila se dobro znaju. Svaki igrač stariji od 30 godina može da dobije ugovor samo na jednu sezonu. Branislav Ivanović traži ugovor na dve godine. I tu je problem.

Ne i nerešiv, međutim, jer su obe strane pristale na kompromis. Produžetak saradnje na jednu godinu, ali sa opcijom da se automatski prodaži na dodatnu sezonu pod uslovom da Ivanović odigra određen broj utakmica za Plavce. Doduše, taj broj utakmica još je misterija, ali su u klubu uvereni da zamenik kapitena ostaje u Londonu, iako su Inter i Fjorentina nudili predugovore na dve godine, a razvoj situacije pratili i Galatasaraj i Milan.

Navijači su podeljeni, jer deo onih razmaženih podseća na Ivanovićeve lošije partije ove sezone, dok većina ipak ne zaboravlja da je kapiten Srbije mnogo dao Čelsiju. Otkako je 2006. godine stigao iz moskovske Lokomotive za 9.000.000 funti Ivanović je odigrao 337 utakmica za prvi tim Plavaca, postigao 32 gola, osvojio dve titule Premijer lige, tri FA Kupa, jedan Komjuniti Šild i pehare u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

U finalu Lige Evrope od 15. maja 2013. godine postigao je odlučujući gol u trećem minutu sudijske nadoknade susreta sa Benfikom i bio proglašen za igrača utakmice.

To se ne zaboravlja.

Komentari / 0

Ostavite komentar