Компромис Банета и Челсија: Уговор на “1+1“ ако одиграш довољно утакмица!

Правило се зна - за играче преко 30 година уговори само на једну сезону.

Фудбал 17.01.2016 | 16:00
Компромис Банета и Челсија: Уговор на “1+1“ ако одиграш довољно утакмица!

Многи су то доживели. Френк Лампард је зато и отишао са Стамфорд Бриџа. Али у Челсију, а није он једини са таквом филозофијом у Премијер лиги, правила се добро знају. Сваки играч старији од 30 година може да добије уговор само на једну сезону. Бранислав Ивановић тражи уговор на две године. И ту је проблем.

Не и нерешив, међутим, јер су обе стране пристале на компромис. Продужетак сарадње на једну годину, али са опцијом да се аутоматски продажи на додатну сезону под условом да Ивановић одигра одређен број утакмица за Плавце. Додуше, тај број утакмица још је мистерија, али су у клубу уверени да заменик капитена остаје у Лондону, иако су Интер и Фјорентина нудили предуговоре на две године, а развој ситуације пратили и Галатасарај и Милан.

Навијачи су подељени, јер део оних размажених подсећа на Ивановићеве лошије партије ове сезоне, док већина ипак не заборавља да је капитен Србије много дао Челсију. Откако је 2006. године стигао из московске Локомотиве за 9.000.000 фунти Ивановић је одиграо 337 утакмица за први тим Плаваца, постигао 32 гола, освојио две титуле Премијер лиге, три ФА Купа, један Комјунити Шилд и пехаре у Лиги шампиона и Лиги Европе.

У финалу Лиге Европе од 15. маја 2013. године постигао је одлучујући гол у трећем минуту судијске надокнаде сусрета са Бенфиком и био проглашен за играча утакмице.

То се не заборавља.

Коментари / 0

Оставите коментар