FA kup: Čelsi lako, Svonsi ispade od četvrtoligaša...!

Fudbaleri Oksforda izbacili su ekipu Svonsija u trećem kolu FA Kupa pobedom od 3:2 (1:1). Fudbaleri Čelsija lako su se plasirali u četvrto kolo FA kupa, dok je Jouvil u finišu meča izvukao revanš protiv Karlajla. Fudbaleri Totenhema i Lestera odigraće revanš trećeg kola FA kupa posle zanimljivog remija na ’Vajt Hart Lejnu’. 

Fudbal 10.01.2016 | 20:15
FA kup: Čelsi lako, Svonsi ispade od četvrtoligaša...!

Do velike pobede na svom terenu četvrtoligaš je stigao posle preokreta.

Montero je doveo Svonsi u vođstvo u 23. minutu i nagovestio da na ovom susretu ne bi trebalo da bude iznenađenja, ali Oksford okreće rezultat u 14 minuta.Izjednačenje je sa penala u 45. mintu doneo Serkombe.

U drugom poluvremenu, golovima Rufea na semaforu je pisalo 3:1 za domaće, a poraz premijerligaša ublažio je Gomis u 66. minutu.

Pre Svonsija su četiri tima iz Premije lige završili takmičenje, ali nijedan nije ispao od niželigaša.

Fudbaleri Čelsija lako su se plasirali u četvrto kolo FA kupa, dok je Jouvil u finišu meča izvukao revanš protiv Karlajla.

Čelsi je na svom terenu u meču trećeg kola pobedio Skantorp rezultatom 2:0, iako gosti nisu bili podređeni rival.

’Plavci’ su do vođstva stigli već u 13. minutu kada je Dijego Kosta iskoristio asistenciju našeg Branislava Ivanovića, a trijumf su potvrdili sredinom drugog dela. Sesar Aspilikueta uposlio je Loftus-Čika koji je presudio trećeligašu.

U drugom meču dana sastali su se četvrtoligaši, a iako je Karlajl vodio dva puta, Jouvil je u 93. minutu izvukao remi i revanš, a strelac je bio Džefers. Prethodno su Grejndžer i Elis pogađali za domaće, dok je prvi gol za goste postigao Zoko.

Fudbaleri Totenhema i Lestera odigraće revanš trećeg kola FA kupa posle zanimljivog remija na ’Vajt Hart Lejnu’.

Lester je bez Džejmija Vardija i Rijada Mahreza vodio sa 2:1 sve do 89. minuta, kada je rezervista Hari Kejn izjednačio sa bele tačke i zakazao novi duel.

Pevci su poveli već u osmom minutu igre preko Kristijana Eriksena, ali je ekipa Maurisija Poćetina ispustila prednost samo desetak minuta kasnije.

Štoper 'Lisica' Vasilevski je poravnao na 1:1 sjajnim skokom posle kornera, da bi gosti do potpunog preokreta stigli već u prvom napadu u drugom poluvremenu.

Šinđi Okazaki, kojeg je Ranijeri uveo u igru početkom drugog dela igre umesto Kantea, promešao je odbranu domaćih i iz 'druge šanse' pogodio mrežu Vorma za preokret – 1:2.

Ostatak utakmice protekao je u inicijativi Totenhema, delovalo je da Lester drži stvari pod kontrolom, ali u 87. minutu, nakon prodora Rouza po levom boku, lopta kači Dajera po ruci i sudija Medli je pokazao na belu tačku.

Hari Kejn, koji je ušao u igru dvadesetak minuta ranije, bio je siguran i osigurao revanš na 'King Pauer' stadionu za deset dana.

FA kup, treće kolo:

nedelja:
Oksford junajted – Svonsi 3:2
Karlaj – Jeovil 2:2
Čelsi – Skantorp 2:0
Totenhem – Lester 2:2
Kardif – Šruzberi

subota:
Vajkomb – Aston Vila 1:1
Arsenal – Sanderlend 3:1
Birmingem – Bornmut 1:2
Brentford – Volsol 0:1
Buri – Bredford 0:0
Kolčester – Čarlton 2:1
Donkaster – Stouk 1:2
Istli – Bolton 1:1
Everton – Dagenam & Red 2:0
Hartlpul – Derbi 1:2
Hadersfild – Reding 2:2
Hal – Brajton 1:0
Ipsvič – Portsmut 2:2
Lids – Roteram 2:0
Midlzbro – Burnli 1:2
Nortampton – Milton Kins 2:2
Norič – Mančester Siti 0:3
Notingem Forest – KPR 1:0
Piterboro – Preston 2:0
Šefild Venzdej – Fulam 2:1
Sautempton – Kristal Palas 1:2
Votford – Njukasl 1:0
VBA – Bristol Siti 2:2
Vest Hem – Vulverhempton 1:0
Mančester junajted – Šefild Junajted 1:0

petak:
Eksiter – Liverpul 2:2

Komentari / 0

Ostavite komentar