ФА куп: Челси лако, Свонси испаде од четвртолигаша...!

Фудбалери Оксфорда избацили су екипу Свонсија у трећем колу ФА Купа победом од 3:2 (1:1). Фудбалери Челсија лако су се пласирали у четврто коло ФА купа, док је Јоувил у финишу меча извукао реванш против Карлајла. Фудбалери Тотенхема и Лестера одиграће реванш трећег кола ФА купа после занимљивог ремија на ’Вајт Харт Лејну’. 

Фудбал 10.01.2016 | 20:15
ФА куп: Челси лако, Свонси испаде од четвртолигаша...!

До велике победе на свом терену четвртолигаш је стигао после преокрета.

Монтеро је довео Свонси у вођство у 23. минуту и наговестио да на овом сусрету не би требало да буде изненађења, али Оксфорд окреће резултат у 14 минута.Изједначење је са пенала у 45. минту донео Серкомбе.

У другом полувремену, головима Руфеа на семафору је писало 3:1 за домаће, а пораз премијерлигаша ублажио је Гомис у 66. минуту.

Пре Свонсија су четири тима из Премије лиге завршили такмичење, али ниједан није испао од нижелигаша.

Фудбалери Челсија лако су се пласирали у четврто коло ФА купа, док је Јоувил у финишу меча извукао реванш против Карлајла.

Челси је на свом терену у мечу трећег кола победио Сканторп резултатом 2:0, иако гости нису били подређени ривал.

’Плавци’ су до вођства стигли већ у 13. минуту када је Дијего Коста искористио асистенцију нашег Бранислава Ивановића, а тријумф су потврдили средином другог дела. Сесар Аспиликуета упослио је Лофтус-Чика који је пресудио трећелигашу.

У другом мечу дана састали су се четвртолигаши, а иако је Карлајл водио два пута, Јоувил је у 93. минуту извукао реми и реванш, а стрелац је био Џеферс. Претходно су Грејнџер и Елис погађали за домаће, док је први гол за госте постигао Зоко.

Фудбалери Тотенхема и Лестера одиграће реванш трећег кола ФА купа после занимљивог ремија на ’Вајт Харт Лејну’.

Лестер је без Џејмија Вардија и Ријада Махреза водио са 2:1 све до 89. минута, када је резервиста Хари Кејн изједначио са беле тачке и заказао нови дуел.

Певци су повели већ у осмом минуту игре преко Кристијана Ериксена, али је екипа Маурисија Поћетина испустила предност само десетак минута касније.

Штопер 'Лисица' Василевски је поравнао на 1:1 сјајним скоком после корнера, да би гости до потпуног преокрета стигли већ у првом нападу у другом полувремену.

Шинђи Оказаки, којег је Ранијери увео у игру почетком другог дела игре уместо Кантеа, промешао је одбрану домаћих и из 'друге шансе' погодио мрежу Ворма за преокрет – 1:2.

Остатак утакмице протекао је у иницијативи Тотенхема, деловало је да Лестер држи ствари под контролом, али у 87. минуту, након продора Роуза по левом боку, лопта качи Дајера по руци и судија Медли је показао на белу тачку.

Хари Кејн, који је ушао у игру двадесетак минута раније, био је сигуран и осигурао реванш на 'Кинг Пауер' стадиону за десет дана.

ФА куп, треће коло:

недеља:
Оксфорд јунајтед – Свонси 3:2
Карлај – Јеовил 2:2
Челси – Сканторп 2:0
Тотенхем – Лестер 2:2
Кардиф – Шрузбери

субота:
Вајкомб – Астон Вила 1:1
Арсенал – Сандерленд 3:1
Бирмингем – Борнмут 1:2
Брентфорд – Волсол 0:1
Бури – Бредфорд 0:0
Колчестер – Чарлтон 2:1
Донкастер – Стоук 1:2
Истли – Болтон 1:1
Евертон – Дагенам & Ред 2:0
Хартлпул – Дерби 1:2
Хадерсфилд – Рединг 2:2
Хал – Брајтон 1:0
Ипсвич – Портсмут 2:2
Лидс – Ротерам 2:0
Мидлзбро – Бурнли 1:2
Нортамптон – Милтон Кинс 2:2
Норич – Манчестер Сити 0:3
Нотингем Форест – КПР 1:0
Питерборо – Престон 2:0
Шефилд Венздеј – Фулам 2:1
Саутемптон – Кристал Палас 1:2
Вотфорд – Њукасл 1:0
ВБА – Бристол Сити 2:2
Вест Хем – Вулверхемптон 1:0
Манчестер јунајтед – Шефилд Јунајтед 1:0

петак:
Екситер – Ливерпул 2:2

Коментари / 0

Оставите коментар