ITA: Remi Rome i Milana, Napoli prvi, Sasuolo šokirao Inter!

Fudbaleri Rome i Milana odigrali su nerešeno 1:1. Nestvarni promašaji! Ljajić da zaplače od muke - Inter izgubio u 95. minutu! Lider imao bar petnaestak šansi i sve omašio, kazna stigla iz penala u sudijskoj nadoknadi. Konačno prvi! Napolijeva nova eksplozija u napadu na Skudeto! Gonzalo Iguain sa dva nova pogotka došao do cifre od 18 postignutih golova u Seriji A - 1:5. 

Fudbal 10.01.2016 | 19:40
ITA: Remi Rome i Milana, Napoli prvi, Sasuolo šokirao Inter!

Rimljani su poveli golom Ridigera, bod gostima doneo je Kučka, a trener roso-nera Siniša Mihajlović isključen je sredinom drugog poluvremena.

Roma je posle 19 odigranih utakmica na petom mestu sa 34 boda, dok je Milan šesti sa 29.

Roma je bolje počela utakmicu, pa je povela već iz prve prave prilike na utakmici. Antonio Ridiger je u četvrtom minutu iskoristio dobar centaršut Miralema Pjanića iz slobodnog udarca sa desne strane i sa oko pet metara laganim udarcem savladao golmana Milana.

Domaćin je u 20. minutu mogao da duplira prednost, ali je Ridigerov udarac glavom posle kornera pogodio prečku.

Gosti su potom preuzeli inicijativu, a do izjednačenja su stigli tek u drugom poluvremenu. Keisuke Honda je u 50. minutu centrirao sa desne strane, a na drugoj stativi je pronašao Juraja Kučku, koji je loptu potom glavom prosledio pod prečku gola Vojćeha Ščensnog.

Trener Milana Siniša Mihajlović sredinom drugog poluvremena dobio je crveni karton zbog prigovora, ali to njegovu ekipu nije sprečilo da nastavi sa dobrom igrom u nastavku. Karlos Baka je 65. minutu na ivici kaznenog prostora izgradio sebi poziciju za udarac, ali je i on pogodio samo okvir gola.

Nestvarni promašaji! Ljajić da zaplače od muke - Inter izgubio u 95. minutu! Lider imao bar petnaestak šansi i sve omašio, kazna stigla iz penala u sudijskoj nadoknadi.

Kad neće - onda neće! Inter je poražen na Đuzepe Meaci od Sasuola (0:1), doživeo je tim Roberta Mančinija četvrti poraz u sezoni, pa će danas Napoli, ukoliko savlada Frozinone, imati šansu da preuzme čelo tabele u Seriji A! Pobedu timu Euzebija Di Frančeska doneo je Domeniko Berardi u petom minutu nadokande i to iz jedanaesterca, a posle silnih promašaja Nerazura.

Da utakmica može da da bude superzanimljiva i kada više od 90 minuta nema gola, potvrdio nam je ovaj okršaj u Milanu u kome je Inter potpuno zaslužio da pobedi, ali jednostavno nije imao sreće. Teško je izbrojati sve pokušaje domaćeg tima. Bilo ih je najmanje 14-15, možda i svih 20, no lopta nije htela u gol. Samo je naš Adem Ljajić, inače najzapaženiji akter meča imao šest prilika (tri sjajna šuta van šesnaesterca i tri velika promašaja).

Srpski reprezentativac bio je zaista odličan. Kreirao je šanse svojim saigračima, pokušavao i sam, ali od svega toga na kraju nije bilo ništa. Bio je to očigledno jedan od "onih" dana kada je bolje da se ne ustaje iz kreveta...

Počelo je šansom u 6. minutu, a onda su ređale što prilike, što sjajni šutevi u 19, 43, 62, 77, i na kraju u 88. minutu. Prosto je neverovatno koliko danas nije htelo Adema Ljajića.

Zanimljivo da je ipak najbolju priliku za Inter imao Rodrigo Palasio koji je u 79. minutu sa pet metara šutirao u nebranjenu mrežu, međutim, jedan od defanzivaca Sasuola je uklizao i sa gol linije izbacio loptu.

Iako je odigrao sigurno jedan od najboljih mečeva u sezoni Inter je surovo kažnjen za promašaje u samom finišu utakmice - preciznije u petom minutu sudijske nadoknade! Defrel je ušao u šesnaesterac, Miranda bio neprezan i arbitar je pokazao na belu tačku. Kontakta je bilo.

Domeniko Berardi preuzeo je odgovornost, tukao samouvereno i pogodio - 0:1 u 95. minutu. Na Meaci muk!

Konačno prvi! Napolijeva nova eksplozija u napadu na Skudeto! Gonzalo Iguain sa dva nova pogotka došao do cifre od 18 postignutih golova u Seriji A - 1:5.

Napoli odavno nije delovao ovako samouvereno i ubedljivo, italijasnaka javnost nikada nije bila ovako sigurna da je klub sa San Paola spreman za napad na Skudeto. Gde je stala krajem decembra, ekipa Mauricija Sarija nastavila je u 2016. godine, a ovoga puta pred moćnom mašinerijom iz Napulja na prilično ubedljiv način pao je Frozinone - 1:5 (0:2). Ono što je najvažnije, Napolitanci su iskoristili današnji kiks Intera i nakon 19. kola Serije A biće na čelu italinaskog fudbalskog karavana.

Slabašni Frozinone držao se samo do 20. minuta, a onda je Napoli praktično za deset minuta rešio pitanje pobednika. Iguain je na isteku pola časa igre povisio na 2:0, dok su se za potpuni debakl domaćina u nastavku meča potrudili Hamšik, ponovo Iguain i na kraju Manolo Gabijadini. Kapiten Napolija je u 59. minutu na asistenciju Hosea Kaljehona zatresao mrežu Frozinonea treći put na ovom meču, dok je fenomenalni Pipita već u sledećem napadu soloprodorom postigao svoj 18. gol u ovoj fenomenalnoj sezoni. Gabijadini je Iguaina zamenio u 66. minutu, a samo pet minuta kasnije postigao peti gol svog tima na ovom meču.

Jedino što je Frozinone uspeo da učini u ovoj utakmici bilo je da preko Paola Samarka samo ublaži prilično ubedljiv poraz.

Kapitalnu pobedu, koja se čekala još od kraja novembra ostvarila je Đenova. Ekipa Đan Pjera Gasperinija slavila je na uzavrelom Atleti Azuriju protiv domaće Atalante (0:2) i značajno pobegla od Frozinonea, koji je prvi ispod crte. Gosti su ovaj meč rešili u samo dva minuta i to u samoj završnici meča, kada su mrežu Sportijela pogađali Džemaili i Pavoleti.

Verovatno najvredniju pobedu na strani u ovoj sezoni ostvario je Palermo, koji je golom Franka Vaskeza u 27. minutu srušio poslednjeplasiranu Veronu na Bentegodiju (0:1). Kjevo je pobedom u Bolonji još jednom pokazalo da joj je plasman na sredini tabele Serije A ove sezone praktično zagarantovan. Isti je slučaj i sa fenomenalnim Empolijem, koji je u na Olimpijskom stadionu u Torinu srušio domaće Bikove i preskočio Milan na sedmom mestu.

SERIJA A, 19, KOLO

Subota:
Karpi – Udineze 2:1 (1:0)
/Pašuti 26, Lolo 70 – Zapata 71/

Fiorentina – Lacio 1:3 (0:1)
/Ronkalja 90+3 - Keita 45+1, Milinković Savić 90+2, Anderson 90+5/

Roma – Milan 1:1 (1:0)
/Ridiger 4 - Kucka 50/

Nedelja:
Inter – Sasuolo 0:1 (0:0)
/Berardi 90+5/

Atalanta – Đenova 0:2 (0:0)
/Džemaili 79, Pavoleti 81/

Bolonja – Kjevo 0:1 (0:0)
/Pepe 79/

Frozinone – Napoli 1:5 (0:2)
/Sanarko 81 - Albiol 20, Iguain 30pen, 60, Hamšik 59, Gabijadini 71/

Torino – Empoli 0:1 (0:0)
/Makarone 56/

Verona – Palermo 0:1 (0:1)
/Vaskez 27/

20.45 Sampdorija – Juventus

Komentari / 0

Ostavite komentar