ИТА: Реми Роме и Милана, Наполи први, Сасуоло шокирао Интер!

Фудбалери Роме и Милана одиграли су нерешено 1:1. Нестварни промашаји! Љајић да заплаче од муке - Интер изгубио у 95. минуту! Лидер имао бар петнаестак шанси и све омашио, казна стигла из пенала у судијској надокнади. Коначно први! Наполијева нова експлозија у нападу на Скудето! Гонзало Игуаин са два нова поготка дошао до цифре од 18 постигнутих голова у Серији А - 1:5. 

Фудбал 10.01.2016 | 19:40
ИТА: Реми Роме и Милана, Наполи први, Сасуоло шокирао Интер!

Римљани су повели голом Ридигера, бод гостима донео је Кучка, а тренер росо-нера Синиша Михајловић искључен је средином другог полувремена.

Рома је после 19 одиграних утакмица на петом месту са 34 бода, док је Милан шести са 29.

Рома је боље почела утакмицу, па је повела већ из прве праве прилике на утакмици. Антонио Ридигер је у четвртом минуту искористио добар центаршут Миралема Пјанића из слободног ударца са десне стране и са око пет метара лаганим ударцем савладао голмана Милана.

Домаћин је у 20. минуту могао да дуплира предност, али је Ридигеров ударац главом после корнера погодио пречку.

Гости су потом преузели иницијативу, а до изједначења су стигли тек у другом полувремену. Кеисуке Хонда је у 50. минуту центрирао са десне стране, а на другој стативи је пронашао Јураја Кучку, који је лопту потом главом проследио под пречку гола Војћеха Шченсног.

Тренер Милана Синиша Михајловић средином другог полувремена добио је црвени картон због приговора, али то његову екипу није спречило да настави са добром игром у наставку. Карлос Бака је 65. минуту на ивици казненог простора изградио себи позицију за ударац, али је и он погодио само оквир гола.

Нестварни промашаји! Љајић да заплаче од муке - Интер изгубио у 95. минуту! Лидер имао бар петнаестак шанси и све омашио, казна стигла из пенала у судијској надокнади.

Кад неће - онда неће! Интер је поражен на Ђузепе Меаци од Сасуола (0:1), доживео је тим Роберта Манчинија четврти пораз у сезони, па ће данас Наполи, уколико савлада Фрозиноне, имати шансу да преузме чело табеле у Серији А! Победу тиму Еузебија Ди Франческа донео је Доменико Берарди у петом минуту надоканде и то из једанаестерца, а после силних промашаја Неразура.

Да утакмица може да да буде суперзанимљива и када више од 90 минута нема гола, потврдио нам је овај окршај у Милану у коме је Интер потпуно заслужио да победи, али једноставно није имао среће. Тешко је избројати све покушаје домаћег тима. Било их је најмање 14-15, можда и свих 20, но лопта није хтела у гол. Само је наш Адем Љајић, иначе најзапаженији актер меча имао шест прилика (три сјајна шута ван шеснаестерца и три велика промашаја).

Српски репрезентативац био је заиста одличан. Креирао је шансе својим саиграчима, покушавао и сам, али од свега тога на крају није било ништа. Био је то очигледно један од "оних" дана када је боље да се не устаје из кревета...

Почело је шансом у 6. минуту, а онда су ређале што прилике, што сјајни шутеви у 19, 43, 62, 77, и на крају у 88. минуту. Просто је невероватно колико данас није хтело Адема Љајића.

Занимљиво да је ипак најбољу прилику за Интер имао Родриго Паласио који је у 79. минуту са пет метара шутирао у небрањену мрежу, међутим, један од дефанзиваца Сасуола је уклизао и са гол линије избацио лопту.

Иако је одиграо сигурно један од најбољих мечева у сезони Интер је сурово кажњен за промашаје у самом финишу утакмице - прецизније у петом минуту судијске надокнаде! Дефрел је ушао у шеснаестерац, Миранда био непрезан и арбитар је показао на белу тачку. Контакта је било.

Доменико Берарди преузео је одговорност, тукао самоуверено и погодио - 0:1 у 95. минуту. На Меаци мук!

Коначно први! Наполијева нова експлозија у нападу на Скудето! Гонзало Игуаин са два нова поготка дошао до цифре од 18 постигнутих голова у Серији А - 1:5.

Наполи одавно није деловао овако самоуверено и убедљиво, италијаснака јавност никада није била овако сигурна да је клуб са Сан Паола спреман за напад на Скудето. Где је стала крајем децембра, екипа Мауриција Сарија наставила је у 2016. године, а овога пута пред моћном машинеријом из Напуља на прилично убедљив начин пао је Фрозиноне - 1:5 (0:2). Оно што је најважније, Наполитанци су искористили данашњи кикс Интера и након 19. кола Серије А биће на челу италинаског фудбалског каравана.

Слабашни Фрозиноне држао се само до 20. минута, а онда је Наполи практично за десет минута решио питање победника. Игуаин је на истеку пола часа игре повисио на 2:0, док су се за потпуни дебакл домаћина у наставку меча потрудили Хамшик, поново Игуаин и на крају Маноло Габијадини. Капитен Наполија је у 59. минуту на асистенцију Хосеа Каљехона затресао мрежу Фрозинонеа трећи пут на овом мечу, док је феноменални Пипита већ у следећем нападу солопродором постигао свој 18. гол у овој феноменалној сезони. Габијадини је Игуаина заменио у 66. минуту, а само пет минута касније постигао пети гол свог тима на овом мечу.

Једино што је Фрозиноне успео да учини у овој утакмици било је да преко Паола Самарка само ублажи прилично убедљив пораз.

Капиталну победу, која се чекала још од краја новембра остварила је Ђенова. Екипа Ђан Пјера Гасперинија славила је на узаврелом Атлети Азурију против домаће Аталанте (0:2) и значајно побегла од Фрозинонеа, који је први испод црте. Гости су овај меч решили у само два минута и то у самој завршници меча, када су мрежу Спортијела погађали Џемаили и Паволети.

Вероватно највреднију победу на страни у овој сезони остварио је Палермо, који је голом Франка Васкеза у 27. минуту срушио последњепласирану Верону на Бентегодију (0:1). Кјево је победом у Болоњи још једном показало да јој је пласман на средини табеле Серије А ове сезоне практично загарантован. Исти је случај и са феноменалним Емполијем, који је у на Олимпијском стадиону у Торину срушио домаће Бикове и прескочио Милан на седмом месту.

СЕРИЈА А, 19, КОЛО

Субота:
Карпи – Удинезе 2:1 (1:0)
/Пашути 26, Лоло 70 – Запата 71/

Фиорентина – Лацио 1:3 (0:1)
/Ронкаља 90+3 - Кеита 45+1, Милинковић Савић 90+2, Андерсон 90+5/

Рома – Милан 1:1 (1:0)
/Ридигер 4 - Куцка 50/

Недеља:
Интер – Сасуоло 0:1 (0:0)
/Берарди 90+5/

Аталанта – Ђенова 0:2 (0:0)
/Џемаили 79, Паволети 81/

Болоња – Кјево 0:1 (0:0)
/Пепе 79/

Фрозиноне – Наполи 1:5 (0:2)
/Санарко 81 - Албиол 20, Игуаин 30пен, 60, Хамшик 59, Габијадини 71/

Торино – Емполи 0:1 (0:0)
/Макароне 56/

Верона – Палермо 0:1 (0:1)
/Васкез 27/

20.45 Сампдорија – Јувентус

Коментари / 0

Оставите коментар