Đilas: U Rio idemo po dvije medalje!

Predsednik KSS najavio da bi Srbija uskoro trebalo da deponuje sredstva za kandidaturu za organizaciju olimpijskog kvalifikacionog turnira. Veruje da i košarkaši i košarkašice mogu do olimpijske medalje.

Košarka 10.01.2016 | 17:00
Đilas: U Rio idemo po dvije medalje!

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas ocenio je da je 2015. godina bila uspešna. Košarkašice su osvojile zlatnu medalju na Evropskom šampionatu, igrači do 20 godina bili su takođe najbolji na Starom kontinentu, ali je ostao žal što izabranici Aleksandra Đorđevića nisu izborili plasman na Olimpijske igre.

"Ostao je žal, ne toliko za medaljom koliko za plasmanom u Rio, što nas sprečava da budemo presrećni", izjavio je za "Večernje novosti" Dragan Đilas.

Ipak, Srbija će pokušati da dobije organizaciju olimpijsku kvalifikacionog turnira.

"Očekujemo da u saradnji sa Vladom Srbije i Poštanskom štedionicom deponujemo sredstva do 19. januara, kako bi naša kandidatura postala pravosnažna".

Đilas ipak nije hteo da govori o koliko je sumi reč.

"To ne smem da kažem, pošto svaka zemlja nudi određeni iznos, koji ne sme da bude manji od dva miliona evra. Mislim da će, 99 odsto, dva turnira dobiti Italija i Filipini, ostaje treći za koji su najozbiljniji kandidati Turska i Srbija. Turska je mnogo bogatija, videćemo... Bilo bi sjajno da igramo u Beogradu pred 20.000 ljudi, ali ne mislim da je to ključno za plasman. Ključan je kvalitet, a on nas izdvaja kao glavnog favorita gde god da igramo".

Predsednik KSS veruje da će Srbija u Rio de Žaneiru u avgustu nastupati na košarkaškom turniru i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

"Da verujem da ćemo biti jedna od malobrojnih zemalja koja će učetvovati u obe konkurencije, i da ćemo se boriti za medalju na oba fronta. Nema potrebe da se ponašamo kao deca na kontrolnom kada kažu da ništa nisu uradila, da bi posle i trojka ispala odlična ocena. Imamo najbolju ekipu devojaka u Evropi, za šta imamo i potvrdu. Imamo i najbolju ekipu momaka, za šta nemamo potvrdu, ali smo najbolji po kvalitetu, prihvatajući da ne pobeđuju uvek najbolji. Idemo na Olimpijske igre kao dve najbolje evropske selekcije u košarci i hoćemo da se borimo za medalju", jasno je poručio Đilas.

Dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre biće održane u prvoj dekadi u julu. Sa tri turnira od po šest učesnika, u Rio će se plasirati samo pobednici. Format turnira biće dve grupe sa po tri reprezentacije, iz kojih će po dve prvoplasirane proći u polufinale.

Komentari / 0

Ostavite komentar