Ђилас: У Рио идемо по двије медаље!

Председник КСС најавио да би Србија ускоро требало да депонује средства за кандидатуру за организацију олимпијског квалификационог турнира. Верује да и кошаркаши и кошаркашице могу до олимпијске медаље.

Кошарка 10.01.2016 | 17:00
Ђилас: У Рио идемо по двије медаље!

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас оценио је да је 2015. година била успешна. Кошаркашице су освојиле златну медаљу на Европском шампионату, играчи до 20 година били су такође најбољи на Старом континенту, али је остао жал што изабраници Александра Ђорђевића нису изборили пласман на Олимпијске игре.

"Остао је жал, не толико за медаљом колико за пласманом у Рио, што нас спречава да будемо пресрећни", изјавио је за "Вечерње новости" Драган Ђилас.

Ипак, Србија ће покушати да добије организацију олимпијску квалификационог турнира.

"Очекујемо да у сарадњи са Владом Србије и Поштанском штедионицом депонујемо средства до 19. јануара, како би наша кандидатура постала правоснажна".

Ђилас ипак није хтео да говори о колико је суми реч.

"То не смем да кажем, пошто свака земља нуди одређени износ, који не сме да буде мањи од два милиона евра. Мислим да ће, 99 одсто, два турнира добити Италија и Филипини, остаје трећи за који су најозбиљнији кандидати Турска и Србија. Турска је много богатија, видећемо... Било би сјајно да играмо у Београду пред 20.000 људи, али не мислим да је то кључно за пласман. Кључан је квалитет, а он нас издваја као главног фаворита где год да играмо".

Председник КСС верује да ће Србија у Рио де Жанеиру у августу наступати на кошаркашком турниру и у женској и мушкој конкуренцији.

"Да верујем да ћемо бити једна од малобројних земаља која ће учетвовати у обе конкуренције, и да ћемо се борити за медаљу на оба фронта. Нема потребе да се понашамо као деца на контролном када кажу да ништа нису урадила, да би после и тројка испала одлична оцена. Имамо најбољу екипу девојака у Европи, за шта имамо и потврду. Имамо и најбољу екипу момака, за шта немамо потврду, али смо најбољи по квалитету, прихватајући да не побеђују увек најбољи. Идемо на Олимпијске игре као две најбоље европске селекције у кошарци и хоћемо да се боримо за медаљу", јасно је поручио Ђилас.

Додатне квалификације за Олимпијске игре биће одржане у првој декади у јулу. Са три турнира од по шест учесника, у Рио ће се пласирати само победници. Формат турнира биће две групе са по три репрезентације, из којих ће по две првопласиране проћи у полуфинале.

Коментари / 0

Оставите коментар