Jordanski princ o FIFA-i: Ili ja ili katastrofa!

Jordanski princ Ali bin el Husein rekao je da će svetski fudbal biti u katastrofalnom stanju ako on ne nasledi Sepa Blatera na mestu predsednika FIFA.

Fudbal 10.01.2016 | 16:00
Jordanski princ o FIFA-i: Ili ja ili katastrofa!

"Biće katastrofa za organizaciju ako stvari ne bi išle u pravom smeru. Nacionalni savezi priznaju da je ovo neverovatno važan trenutak za budućnost organizacije. Potrebno je pravo vodjstvo i neko ko preuzima odgovornost, što nismo videli u prošlosti", rekao je Ali britanskim medijima.

Ali veruje da je on jedini ko može da vrati ugled Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) posle brojnih korupcijskih skandala. Njemu će protivkandidati biti Žerom Šampanj, Djani Infantino, Šejk Salman Bin Ibrahim El Kalifa i Tokio Seksvejl.

Jordanski princ je bio protivkandidat Blateru na prošlim izborima u maju, kada se povukao posle prve runde glasanja, u kojoj je izgubio sa 133:73.

Blater, koji je predsednik od 1998. godine, nakon poslednjih izbora je objavio da će se povući, ali je u medjuvremenu suspendovan na osam godina iz fudbala, od strane Etičkog komiteta FIFA.

Ali, između ostalog, želi da dodela domaćinstava svetskih prvenstava bude stroža, po uzoru na Međunarodni olimpijski komitet.

"Ne želimo da pravimo iste greške koje smo pravili u prošlosti", naveo je Ali, aludirajući na sporne dodele domaćinstava Rusiji i Kataru za organizaciju Mundijala 2018. i 2022. godine.

Predsednički izbori u FIFA održaće se 26. februara.

Komentari / 0

Ostavite komentar