Јордански принц о ФИФА-и: Или ја или катастрофа!

Јордански принц Али бин ел Хусеин рекао је да ће светски фудбал бити у катастрофалном стању ако он не наследи Сепа Блатера на месту председника ФИФА.

Фудбал 10.01.2016 | 16:00
Јордански принц о ФИФА-и: Или ја или катастрофа!

"Биће катастрофа за организацију ако ствари не би ишле у правом смеру. Национални савези признају да је ово невероватно важан тренутак за будућност организације. Потребно је право водјство и неко ко преузима одговорност, што нисмо видели у прошлости", рекао је Али британским медијима.

Али верује да је он једини ко може да врати углед Светској фудбалској федерацији (ФИФА) после бројних корупцијских скандала. Њему ће противкандидати бити Жером Шампањ, Дјани Инфантино, Шејк Салман Бин Ибрахим Ел Калифа и Токио Сексвејл.

Јордански принц је био противкандидат Блатеру на прошлим изборима у мају, када се повукао после прве рунде гласања, у којој је изгубио са 133:73.

Блатер, који је председник од 1998. године, након последњих избора је објавио да ће се повући, али је у медјувремену суспендован на осам година из фудбала, од стране Етичког комитета ФИФА.

Али, између осталог, жели да додела домаћинстава светских првенстава буде строжа, по узору на Међународни олимпијски комитет.

"Не желимо да правимо исте грешке које смо правили у прошлости", навео је Али, алудирајући на спорне доделе домаћинстава Русији и Катару за организацију Мундијала 2018. и 2022. године.

Председнички избори у ФИФА одржаће се 26. фебруара.

Коментари / 0

Оставите коментар