Vavrinka odao tajnu konkurenciji: Evo kako pobijediti Novaka!

Stan Vavrinka, švajcarski teniser koji je u 2015. jedini uspeo da pobedi Novaka Đokovića u grend slem finalu, i to na Rolan Garosu - jedinom od četiri najveća turnira koje najbolji srpski teniser nikada nije osvojio, otkrio je konkurenciji "jednostavan" recept za pobedu nad Noletom.

Tenis 02.01.2016 | 19:00
Vavrinka odao tajnu konkurenciji: Evo kako pobijediti Novaka!

"Rolan Garos je svakako moja najveća pobeda. Jer, Novak je neverovatan teniser, igrao je tako dobro cele sezone i sasvim zasluženo je 'broj 1'. A pobediti ga u finalu - meni je mnogo značilo, baš sam osećao ponos. Igrao sam neverovatan tenis tog dana (imao je 59 direktnih poena, skoro dvostruko više od Đokovića) i pronašao sam lek za njega", započeo je Vavrinka priču i dodao:

"Igrao sam sa Novakom i na nekoliko prethodnih grend slem turnira. Znam da imam šansu da ga pobedim samo ako igram najbolje što mogu. A kako sam i ranije uspevao da ga savladam, recept je - da ostanete psihički jaki kada se nađete naspram njega. Naročito da bude takvi u važnim mečevima".

Taj recept je možda uspeo u finalu Rolan Garosa, kada je bilo 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 za ovog Švajcarca. Ali, od tada su se ova dva tenisera još dvaput sastajala i - oba puta je trijumfovao Nole.

Đoković je najpre Vavrinku pobedio sa 6:4, 6:1 u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju, da bi ga potom i na mastersu u Parizu savladao, tada sa 6:3, 3:6, 6:0, za vođstvo od 19:4 u međusobnim duelima.

Komentari / 0

Ostavite komentar