Вавринка одао тајну конкуренцији: Ево како побиједити Новака!

Стан Вавринка, швајцарски тенисер који је у 2015. једини успео да победи Новака Ђоковића у гренд слем финалу, и то на Ролан Гаросу - једином од четири највећа турнира које најбољи српски тенисер никада није освојио, открио је конкуренцији "једноставан" рецепт за победу над Нолетом.

Тенис 02.01.2016 | 19:00
Вавринка одао тајну конкуренцији: Ево како побиједити Новака!

"Ролан Гарос је свакако моја највећа победа. Јер, Новак је невероватан тенисер, играо је тако добро целе сезоне и сасвим заслужено је 'број 1'. А победити га у финалу - мени је много значило, баш сам осећао понос. Играо сам невероватан тенис тог дана (имао је 59 директних поена, скоро двоструко више од Ђоковића) и пронашао сам лек за њега", започео је Вавринка причу и додао:

"Играо сам са Новаком и на неколико претходних гренд слем турнира. Знам да имам шансу да га победим само ако играм најбоље што могу. А како сам и раније успевао да га савладам, рецепт је - да останете психички јаки када се нађете наспрам њега. Нарочито да буде такви у важним мечевима".

Тај рецепт је можда успео у финалу Ролан Гароса, када је било 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 за овог Швајцарца. Али, од тада су се ова два тенисера још двапут састајала и - оба пута је тријумфовао Ноле.

Ђоковић је најпре Вавринку победио са 6:4, 6:1 у четвртфиналу турнира у Синсинатију, да би га потом и на мастерсу у Паризу савладао, тада са 6:3, 3:6, 6:0, за вођство од 19:4 у међусобним дуелима.

Коментари / 0

Оставите коментар