Video - Trener Denvera oduševljen Srbinom: Usvojio bih Jokića!

Trener košarkaša Denver Nagetsa Majkl Meloun toliko je oduševljen našim mladim internacionalcem Nikolom Jokićem da je izjavio da bi rado usvojio 20-godišnjeg Somborca.

Košarka 02.01.2016 | 17:40
Video - Trener Denvera oduševljen Srbinom: Usvojio bih Jokića!

Jokić ove sezone, debitantske u NBA ligi, sve češće blista u dresu svog kluba. Pre nekoliko dana je postavio novi rekord karijere u najjačem prvenstvu sveta, sa 22 poena protiv San Antonija, no njegov strateg voli ga zbog mnogih drugih stvari.

Upitan kakav odnos ima sa Jokićem, jer "nekad deluju kao otac i sin", Meloun je dao neočekivan odgovor:

- Oduvek sam želeo sina! (smeh). On stvarno sazreva, kao i moje poštovanje prema njemu. Jako volim osobe koje su veoma motivisane. One koje dolaze u halu i daju sve od sebe. Volim ljude koji se posvete zadacima, a on je baš takav. U pitanju je sjajna ličnost, a veoma mlada. Kada bih samo mogao da ga usvojim... A i mojim ćerkicama bi dobro došao stariji brat - rekao je Majkl Meloun, čije naslednice, Kejtlin i Bridžet, imaju deset, odnosno devet godina.

Tu, međutim, nije bio kraj hvalospevima.

- Sve u vezi Nikole Jokića je... čista petica. Pet plus. Njegovi stavovi, posvećenost, talenat. Ponašanje izvan terena. Zaboravite sada koliko će on tek biti kvalitetan košarkaš, ja ga volim zbog toga kakva je ličnost. Pravo je zadovoljstvo biti u njegovom okruženju - rekao je trener Denvera.

Jokić je u 29 dosadašnjih NBA nastupa prosečno na terenu provodio 18 i po minuta i za to vreme ostvarivao po devet poena, 5,4 skoka i 1,3 asistencije.

Komentari / 0

Ostavite komentar