Видео - Тренер Денвера одушевљен Србином: Усвојио бих Јокића!

Тренер кошаркаша Денвер Нагетса Мајкл Мелоун толико је одушевљен нашим младим интернационалцем Николом Јокићем да је изјавио да би радо усвојио 20-годишњег Сомборца.

Кошарка 02.01.2016 | 17:40
Видео - Тренер Денвера одушевљен Србином: Усвојио бих Јокића!

Јокић ове сезоне, дебитантске у НБА лиги, све чешће блиста у дресу свог клуба. Пре неколико дана је поставио нови рекорд каријере у најјачем првенству света, са 22 поена против Сан Антонија, но његов стратег воли га због многих других ствари.

Упитан какав однос има са Јокићем, јер "некад делују као отац и син", Мелоун је дао неочекиван одговор:

- Одувек сам желео сина! (смех). Он стварно сазрева, као и моје поштовање према њему. Јако волим особе које су веома мотивисане. Оне које долазе у халу и дају све од себе. Волим људе који се посвете задацима, а он је баш такав. У питању је сјајна личност, а веома млада. Када бих само могао да га усвојим... А и мојим ћеркицама би добро дошао старији брат - рекао је Мајкл Мелоун, чије наследнице, Кејтлин и Бриџет, имају десет, односно девет година.

Ту, међутим, није био крај хвалоспевима.

- Све у вези Николе Јокића је... чиста петица. Пет плус. Његови ставови, посвећеност, таленат. Понашање изван терена. Заборавите сада колико ће он тек бити квалитетан кошаркаш, ја га волим због тога каква је личност. Право је задовољство бити у његовом окружењу - рекао је тренер Денвера.

Јокић је у 29 досадашњих НБА наступа просечно на терену проводио 18 и по минута и за то време остваривао по девет поена, 5,4 скока и 1,3 асистенције.

Коментари / 0

Оставите коментар