Zvezdin trener je najviši fudbalski strateg u Evropi!

Miodrag Božović ne samo da je džinovskim koracima poveo Crvenu zvezdu ka titulim već je u evropskom fudbalu istinski džin među trenerima.

Fudbal 02.01.2016 | 15:20
Zvezdin trener je najviši fudbalski strateg u Evropi!

Sa 196 centimetara visine, koliko ima strateg beogradskih crveno-belih, nema mu ravnog u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, bar kada je reč o šefovima stručnih štabova na Starom kontinentu.

Božovićev niz od 19 uzastopnih prvenstvenih pobeda, koliko je njegova ekipa ostvarila do odlaska na zimski predah, bez premca je u Evropi, baš kao i njegova visina.

Dva Nemca mu, međutim, dišu za vratom. I obojicu vezuje Borusija Dortmund. I njen prethodni trener Jirgen Klop, koji je sada u Liverpulu, i njen sadašnji Tomas Tuhel, prvi su Grofovi pratioci na listi fudbalskih džinova, jer su visoki po 193 centimetra.

Na deobi četvrtog mesta je, poput liderske pozicije, Srbin. Slaviši Jokanoviću, novom treneru engleskog Fulama, nedostaje devet centimetara do dva metra, baš kao što je to slučaj i sa Arsenalovim Arsenom Vengerom, Sanderlendovim Semom Olerdajsom i Ingolštatovim Ralfom Hazenhitlom.

Na top listi deset najviših evropskih fudbalskih stratega je još jedan naš predstavnik - Nenad Lalatović. Šef stručnog štaba Vojvodine, sa 189 centimetara visine, deli devetu poziciju sa hrvatskim stručnjakom Slavenom Bilićem, koji predvodi Vest Hem. Ispred njih, a iza pomenutih lidera, još je samo PSŽ-ov Loran Blan, sa metar i devedeset.

Srba još ima na listi džinova koji vode fudbalske timove, pa tako Siniša Mihajlović, kormilar Milana, deli 14. poziciju sa strategom Mančester junajteda, Lujom van Galom, jer obojica imaju po 185 centimetara.

Sa druge strane, među najnižima su i neka slavna imena: Žoze Murinjo (174 cm), Rafael Benitez (175), Fabio Kapelo (178)...

Komentari / 0

Ostavite komentar