Звездин тренер је највиши фудбалски стратег у Европи!

Миодраг Божовић не само да је џиновским корацима повео Црвену звезду ка титулим већ је у европском фудбалу истински џин међу тренерима.

Фудбал 02.01.2016 | 15:20
Звездин тренер је највиши фудбалски стратег у Европи!

Са 196 центиметара висине, колико има стратег београдских црвено-белих, нема му равног у најважнијој споредној ствари на свету, бар када је реч о шефовима стручних штабова на Старом континенту.

Божовићев низ од 19 узастопних првенствених победа, колико је његова екипа остварила до одласка на зимски предах, без премца је у Европи, баш као и његова висина.

Два Немца му, међутим, дишу за вратом. И обојицу везује Борусија Дортмунд. И њен претходни тренер Јирген Клоп, који је сада у Ливерпулу, и њен садашњи Томас Тухел, први су Грофови пратиоци на листи фудбалских џинова, јер су високи по 193 центиметра.

На деоби четвртог места је, попут лидерске позиције, Србин. Славиши Јокановићу, новом тренеру енглеског Фулама, недостаје девет центиметара до два метра, баш као што је то случај и са Арсеналовим Арсеном Венгером, Сандерлендовим Семом Олердајсом и Инголштатовим Ралфом Хазенхитлом.

На топ листи десет највиших европских фудбалских стратега је још један наш представник - Ненад Лалатовић. Шеф стручног штаба Војводине, са 189 центиметара висине, дели девету позицију са хрватским стручњаком Славеном Билићем, који предводи Вест Хем. Испред њих, а иза поменутих лидера, још је само ПСЖ-ов Лоран Блан, са метар и деведесет.

Срба још има на листи џинова који воде фудбалске тимове, па тако Синиша Михајловић, кормилар Милана, дели 14. позицију са стратегом Манчестер јунајтеда, Лујом ван Галом, јер обојица имају по 185 центиметара.

Са друге стране, међу најнижима су и нека славна имена: Жозе Мурињо (174 цм), Рафаел Бенитез (175), Фабио Капело (178)...

Коментари / 0

Оставите коментар