Slišković: Žalosno je da BiH ne igra u Mostaru!

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Blaž Slišković govorio o bosanskohercegovačkom fudbalu, reprezentaciji, odnosima mostarskih klubova...

Fudbal 31.12.2015 | 13:20
Slišković: Žalosno je da BiH ne igra u Mostaru!

Legenda Veleža i splitskog Hajduka u intervjuu za zagrebački "Jutarnji list" je najprije istakao da se u BiH igra bolji fudbal nego prije desetak godina kad je bio kormilar nacionalne selekcije.

"Igra se bolje, ali još je tu mnogo prostora. Nemojte me vući za jezik, jer čim zinem i kažem nešto kritički odmah me vrijeđaju i tituliraju kojekako. Čujte, da meni viču da sam četnik ili da sam p***r, e pa to je strašno", rekao je popularni Baka.

Slišković je dodao i da je žalosno što reprezentacija BiH otkako je formirana nikad nije odigrala nijedan meč u Mostaru.

"Žalosno je to, ali eto, kad to kažem skočiće njih stotinu i tumačiti kako to nije naša reprezentacija. I kako ljudima ili neljudima objasniti da je to baš naša reprezentacija. Kad sam bio selektor pokušavao sam da se priredi jedna barem prijateljska utakmica u Mostaru. Ali i oni iz Sarajeva kao i ovi iz Mostara odmah su graknuli kako to ne može, kako će biti nereda, kako 'nam ne trebaju problemi'. Ali to se mora dogoditi…"

Na pitanje o odnosima mostarskih rivala Zrinjskog i Veleža, Baka je rekao kako su svi u "svojim rovovima".

"A ušančeni su svi u svoje rovove, ali ima inicijativa s obje strane da se stanje poboljša, primiri…", naglasio je između ostalog Slišković.

Komentari / 0

Ostavite komentar