Čović o Miciću: Priče o pozajmici - opravdanja!

Predsednik Crvene zvezde obratio se javnosti povodom navoda da je Vasilije Micić stigao u Beograd kao pozajmljeni igrač Bajerna.

Košarka 28.12.2015 | 22:00
Čović o Miciću: Priče o pozajmici - opravdanja!

Da li će Crvena zvezda Telekom, učesnik Top 16 faze Evrolige, razigravati Vasilija Micića za Bajern, učesnika Evrokupa, pa ga vratiti na leto u Minhen?

Sudeći prema saopštenju Bajerna, izjavi Marka Pešića, ali i Micićevim rečima u Nemačkoj - odgovor je potvrdan i on će doći među crveno-bele kao pozajmljeni igrač.

Sudeći prema rečima predsednika Zvezde Nebojše Čovića, čini se da neće biti tako, iako iz Beograda nije poslata takva eksplicitna poruka.

Uprkos tome što klub sa Malog Kalemegdana još nije zvanično potvrdio dolazak Micića i iako nije precizirano pod kojim uslovima će saradnja biti dogovorena, Čović je razjasnio da će mladi plejmejker definitivno obući crveno-beli dres.

Na saopštenje Bajerna o dogovorenoj pozajmici, predsednik Zvezde odgovorio je davanjem izjave za klupski sajt, koju prenosimo u celosti.

"Dolazak Vasilija Micića u Crvenu zvezdu Telekom, zapravo predstavlja povratak u njegov matični klub. Radi se o interesantnom i značajnom projektu, kako za Crvenu zvezdu, tako i za srpsku košarku, imajući u vidu da je Micić izuzetno talentovan igrač reprezentativnog formata. Sticaj raznih okolnosti ga je doveo u situaciju da je u bliskoj prošlosti, malo igrao i dobijao malo šansi, što u Crvenoj zvezdi neće biti slučaj".

"Takođe, u Beogradu i crveno-belom dresu će moći da igra i TOP 16 Evrolige, što ranije takođe nije bio slučaj. Priča oko pozajmice, koja se pojavljuje u pojedinim inostranim medijima, treba da bude protumačena samo na jedan način - kao pokušaj pravdanja velikih ulaganja u igrača Vasilija Micića. Naša strategija i klupska politika godinama je dobro poznata. Oni koji je i pored toga i nakon 4 godine ne razumeju, teško da možemo da pomognemo", rekao je predsednik Zvezde.

Vasilije Micić doputovao je u Beograd u nedelju popodne i poručio da je jako srećan što će postati igrač Zvezde. Dok su ga novinari na aerodromu čekali, u Minhenu je Bajern saopštio da je Srbin pozajmljen crveno-belima, uz njegovu izjavu da mu je cilj da se na leto vrati u Nemačku, koju nije dao i srpskim novinarima.

Krajnji rok za rešavanje svih nedoumica oko dolazaka i odlazaka iz Zvezde je ponedeljak, pa će u narednih 30-ak sati sve biti definitivno razjašnjeno, uključujući i još neozvaničen odlazak Markusa Vilijamsa iz Zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar