Човић о Мицићу: Приче о позајмици - оправдања!

Председник Црвене звезде обратио се јавности поводом навода да је Василије Мицић стигао у Београд као позајмљени играч Бајерна.

Кошарка 28.12.2015 | 22:00
Човић о Мицићу: Приче о позајмици - оправдања!

Да ли ће Црвена звезда Телеком, учесник Топ 16 фазе Евролиге, разигравати Василија Мицића за Бајерн, учесника Еврокупа, па га вратити на лето у Минхен?

Судећи према саопштењу Бајерна, изјави Марка Пешића, али и Мицићевим речима у Немачкој - одговор је потврдан и он ће доћи међу црвено-беле као позајмљени играч.

Судећи према речима председника Звезде Небојше Човића, чини се да неће бити тако, иако из Београда није послата таква експлицитна порука.

Упркос томе што клуб са Малог Калемегдана још није званично потврдио долазак Мицића и иако није прецизирано под којим условима ће сарадња бити договорена, Човић је разјаснио да ће млади плејмејкер дефинитивно обући црвено-бели дрес.

На саопштење Бајерна о договореној позајмици, председник Звезде одговорио је давањем изјаве за клупски сајт, коју преносимо у целости.

"Долазак Василија Мицића у Црвену звезду Телеком, заправо представља повратак у његов матични клуб. Ради се о интересантном и значајном пројекту, како за Црвену звезду, тако и за српску кошарку, имајући у виду да је Мицић изузетно талентован играч репрезентативног формата. Стицај разних околности га је довео у ситуацију да је у блиској прошлости, мало играо и добијао мало шанси, што у Црвеној звезди неће бити случај".

"Такође, у Београду и црвено-белом дресу ће моћи да игра и ТОП 16 Евролиге, што раније такође није био случај. Прича око позајмице, која се појављује у појединим иностраним медијима, треба да буде протумачена само на један начин - као покушај правдања великих улагања у играча Василија Мицића. Наша стратегија и клупска политика годинама је добро позната. Они који је и поред тога и након 4 године не разумеју, тешко да можемо да помогнемо", рекао је председник Звезде.

Василије Мицић допутовао је у Београд у недељу поподне и поручио да је јако срећан што ће постати играч Звезде. Док су га новинари на аеродрому чекали, у Минхену је Бајерн саопштио да је Србин позајмљен црвено-белима, уз његову изјаву да му је циљ да се на лето врати у Немачку, коју није дао и српским новинарима.

Крајњи рок за решавање свих недоумица око долазака и одлазака из Звезде је понедељак, па ће у наредних 30-ак сати све бити дефинитивно разјашњено, укључујући и још неозваничен одлазак Маркуса Вилијамса из Звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар