Ko će biti selektor Crne Gore? Rajevac, Tumbaković, Ljupko...?!

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević skratio listu želja za novog selektora ove reprezentacije na četiri imena.

Fudbal 28.12.2015 | 19:00
Ko će biti selektor Crne Gore? Rajevac, Tumbaković, Ljupko...?!

Milovan Rajevac, Ljubiša Tumbaković, Ljupko Petrović i Faruk Hadžibegić.

To su imena trenera sa kojima će predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević uskoro obaviti razgovore, a onda i odlučiti ko će preuzeti ovu reprezentaciju, saznaju crnogorske "Vijesti" iz pouzdanih izvora.

Doskorašnji selektor Branko Brnović nije dobio novi ugovor posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, pa je na Dejanu Savićeviću da do februara "probere" i odluči se za jedno od pomenuta četiri imena, a u obzir dolaze i Miroslav Đukić i Safet Sušić.

Milovan Rajevac je najozbiljniji kandidat za mesto selektora, a on je čak od 2011. godine bez posla kada je napustio reprezentaciju Katara. Najveće uspehe zabeležio je sa reprezentacijom Gane koju je vodio na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Ljubiša Tumbaković se već dve godine ne bavi trenerskim poslom, a u karijeri nikada nije vršio ulogu selektora, dok je vrlo zanimljiv kandidat i Ljupko Petrović koji je sa Crvenom zvezdom, a i sa Dejanom Savićevićem, postao prvak Evrope u Bariju 1991. godine.

Sem srpskih kandidata tu je i bivši eelektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić, koji je u karijeri uglavnom vodio francuske i turske klubove.

Komentari / 0

Ostavite komentar