Blažević: Kosovo moramo dobiti!

Golman rukometne reprezentacije BiH Mario Blažević ističe da "zmajevi" moraju opravdati ulogu favorita u kvalifikacionim utakmicama protiv Kosova.

Ostali sportovi 28.12.2015 | 18:00
Blažević: Kosovo moramo dobiti!

Još samo nekoliko dana odmora imaće rukometaši BiH, a onda ih očekuje napornih 15 dana u kojima će odigrati čak četiri kvalifikacione utakmice za SP.

Okupljanje je zakazano za 2. januar u Mostaru, odakle će „zmajevi“ već sljedeći dan otputovati u Crnu Goru, gdje će 4. januara odigrati prijateljski meč sa „đetićima“.

Odmah potom uputiće se u Prištinu, gdje će 6. januara igrati kvalifikacioni meč za odlazak na SP, a revanš je tri dana kasnije u Tuzli.

Pred meč sa selekcijom Kosova koja je prilična nepoznanica za sve, golman Mario Blažević ističe da je imperativ pobjeda u oba meča.

"Nisam ih gledao, ali prošle godine su igrali sa Rumunijom dvije utakmice. Objektivno reprezentacija Kosova je mlada reprezentacija, tek su počeli da se takmiče. Tu nema šta da se razgovara, naš kvalitet je daleko veći i moramo da pobijedimo", istakao je Blažević.

U veoma napornom ritmu nastaviće selekcija BiH poslije utakmice sa Kosovom i već 13. januara ide na gostovanje u Slovačku, a četiri dana kasnije odigraće posljednji meč kvalifikacija protiv Litvanije. Blažević je uprkos svemu optimista kada je plasman „zmajeva“ na SP.

"Zbog malih problema u Savezu nismo imali mnogo vremena za pripreme. Sljedeće kolo je nakon par dana, pa utakmcia sa Slovačkom i Litvanijom kući. Slovačka i Litvanija će u međuvremenu odigrati međusobni duel i biće jasne neke stvari, a to znači i da ćemo mi opet imati stvari u svojim rukama. Sigurno će biti teška utakmica u Slovačkoj, a objektivno trebali bismo dobiti Litvaniju. Žao mi je zbog tog remija u Litvaniji, gdje smo skoro 50 minuta vodili, potom imali neriješeno i čak šut za pobjedu. Sve je u našim rukama. Ima malih problema, Vranješ je povrijeđen i neće igrati, ali sve je do nas. Na osnovu našeg kvaliteta i onoga kako možemo da igramo vjerujem da možemo da završimo na prvom mjestu", rekao je on.

Otkazi nekih igrača, te priča o smjeni selektora malo su poremetile atmosferu, ali ipak nisu uticali mnogo na ekipu.

"Manje-više to su igrači koji dugi niz igraju zajedno. Nema Bosna velikog fonda igrača pa da se stalno mijenjaju igrači, ova ekipa se jako dobro poznaje i selektor Marković je tu već nekoliko godina. Malo je bila poljuljana atmosfera, ne u ekipi, već oko reprezentacije, ali koliko vidim na ovim okupljanjima sada je atmosfera među igračima jako dobra i pozitivna i vjerujem da će tako biti i dalje", rekao je Blažević.

On od prošle godine sa uspjehom nosi dres CSM Bukurešta, jednog od najvećih klubova u Rumuniji. Trenutno njegov klub zaostaje bod za drugoplasiranom Odorheom i pet za liderom Dinamom.

"Na početku prvenstva smo odlično igrali, imali i skor 7-0, poslije smo malo stali, sad pokušavamo da vratimo tu formu. Igra se plej-of u prvenstvu, i to po nekom specifičnom sistemu gdje prednost domaćeg terena i nije baš prednost, jer igraš prvu utakmicu kod kuće, a zatim de u gostima i to dan za dan, a igra se na dvije pobjede. Tako da nema nikakve nervoze i pritiska zbog trenutnog malog zaostatka. Ambicije kluba su da se napadne titula i da se igra plej-of kupa i grupna faza EHF Kupa i to nam trenutno ide po planu", rekao je Blažević.

Osim njega za CSM Bukurešt nastupa još nekoliko igrača sa ovih prostora; Miloš Kostadinović, Krsto Milošević, Marko Simović i Saša Marijanac, a trener je Zvonko Šundovski.

“Nedostaju nam samo Hrvat u Slovenac pa da budemo prava Ex-Yu kolonija. Inače kvalitet lige je dosta dobar, o čemu govori i 50 stranaca koji igraju tu. Iako je u našem sportskom društvu prioritet ženski rukomet, jer on je broj jedan sport u Rumuniji, imamo dobre uslove i zadovoljan sam, s tim da mi naravno nedostaje porodica”, dodao je Blažević.

Komentari / 0

Ostavite komentar