Блажевић: Косово морамо добити!

Голман рукометне репрезентације БиХ Марио Блажевић истиче да "змајеви" морају оправдати улогу фаворита у квалификационим утакмицама против Косова.

Остали спортови 28.12.2015 | 18:00
Блажевић: Косово морамо добити!

Још само неколико дана одмора имаће рукометаши БиХ, а онда их очекује напорних 15 дана у којима ће одиграти чак четири квалификационе утакмице за СП.

Окупљање је заказано за 2. јануар у Мостару, одакле ће „змајеви“ већ сљедећи дан отпутовати у Црну Гору, гдје ће 4. јануара одиграти пријатељски меч са „ђетићима“.

Одмах потом упутиће се у Приштину, гдје ће 6. јануара играти квалификациони меч за одлазак на СП, а реванш је три дана касније у Тузли.

Пред меч са селекцијом Косова која је прилична непознаница за све, голман Марио Блажевић истиче да је императив побједа у оба меча.

"Нисам их гледао, али прошле године су играли са Румунијом двије утакмице. Објективно репрезентација Косова је млада репрезентација, тек су почели да се такмиче. Ту нема шта да се разговара, наш квалитет је далеко већи и морамо да побиједимо", истакао је Блажевић.

У веома напорном ритму наставиће селекција БиХ послије утакмице са Косовом и већ 13. јануара иде на гостовање у Словачку, а четири дана касније одиграће посљедњи меч квалификација против Литваније. Блажевић је упркос свему оптимиста када је пласман „змајева“ на СП.

"Због малих проблема у Савезу нисмо имали много времена за припреме. Сљедеће коло је након пар дана, па утакмциа са Словачком и Литванијом кући. Словачка и Литванија ће у међувремену одиграти међусобни дуел и биће јасне неке ствари, а то значи и да ћемо ми опет имати ствари у својим рукама. Сигурно ће бити тешка утакмица у Словачкој, а објективно требали бисмо добити Литванију. Жао ми је због тог ремија у Литванији, гдје смо скоро 50 минута водили, потом имали неријешено и чак шут за побједу. Све је у нашим рукама. Има малих проблема, Врањеш је повријеђен и неће играти, али све је до нас. На основу нашег квалитета и онога како можемо да играмо вјерујем да можемо да завршимо на првом мјесту", рекао је он.

Откази неких играча, те прича о смјени селектора мало су пореметиле атмосферу, али ипак нису утицали много на екипу.

"Мање-више то су играчи који дуги низ играју заједно. Нема Босна великог фонда играча па да се стално мијењају играчи, ова екипа се јако добро познаје и селектор Марковић је ту већ неколико година. Мало је била пољуљана атмосфера, не у екипи, већ око репрезентације, али колико видим на овим окупљањима сада је атмосфера међу играчима јако добра и позитивна и вјерујем да ће тако бити и даље", рекао је Блажевић.

Он од прошле године са успјехом носи дрес ЦСМ Букурешта, једног од највећих клубова у Румунији. Тренутно његов клуб заостаје бод за другопласираном Одорхеом и пет за лидером Динамом.

"На почетку првенства смо одлично играли, имали и скор 7-0, послије смо мало стали, сад покушавамо да вратимо ту форму. Игра се плеј-оф у првенству, и то по неком специфичном систему гдје предност домаћег терена и није баш предност, јер играш прву утакмицу код куће, а затим де у гостима и то дан за дан, а игра се на двије побједе. Тако да нема никакве нервозе и притиска због тренутног малог заостатка. Амбиције клуба су да се нападне титула и да се игра плеј-оф купа и групна фаза ЕХФ Купа и то нам тренутно иде по плану", рекао је Блажевић.

Осим њега за ЦСМ Букурешт наступа још неколико играча са ових простора; Милош Костадиновић, Крсто Милошевић, Марко Симовић и Саша Маријанац, а тренер је Звонко Шундовски.

“Недостају нам само Хрват у Словенац па да будемо права Еx-Yу колонија. Иначе квалитет лиге је доста добар, о чему говори и 50 странаца који играју ту. Иако је у нашем спортском друштву приоритет женски рукомет, јер он је број један спорт у Румунији, имамо добре услове и задовољан сам, с тим да ми наравно недостаје породица”, додао је Блажевић.

Коментари / 0

Оставите коментар