Svindal predvodio trostruki trijumf ‘'Vikinga’'!

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal trijumfovao je na trećem superveleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u italijanskoj Val Gardeni.

Ostali sportovi 18.12.2015 | 21:00
Svindal predvodio trostruki trijumf ‘'Vikinga’'!

Svindal je do treće pobede ove sezone došao u vremenu od 1:28.12 minuta, sa 34 stotinke prednosti u odnosu na sunarodnika Ćetila Jansruda.

Savršen dan za ‘Vikinge’ kompletirao je Aleksander Omot Kilde trećim mestom, sa jednom desetinkom iza Jansruda.

Norvežani su imali dan za pamćenje u italijanskom ski centru, u kojem je Kilde poveo vrlo brzo posle starta vrlo brzo preuzeo vodeću poziciju. Mnogi rivali nisu uspeli da pomere mladog Norvežanina, ali je to uspeo Svindal, koji je bio 21. po redu, a sledio ga je Jansrud koji se umetnuo između svojih sunarodnika.

Austrijanac Matijas Majer je sledio najbolju trojicu i bio je poslednji unutar sekunde od Svindala, a sledili su ga Amerikanac Endru Vajbreht, Adrijen Teo iz Francuske i sunarodnici Georg Štrajtberger i Patrik Švajger. Švajger je podelio osmo mesto sa Dominikom Parizom iz Italije, a na desetom mestu našao se još jedan austrijski skijaš Vincent Krihmajr.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Austrijanac Marsel Hiršer sa 440 bodova, 23 više od Svindala, dok je Jansrud treći sa 247. U poretku superveleslaloma, Svindal je prvi sa 210 bodova, 80 više od Majera.

Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja u subotu spustom u Val Gardeni.

Komentari / 0

Ostavite komentar