Predsjedniku bilo dosadno i onda – penali u 63. minutu!

Superkup Mauritanije prekinut je u 63. minutu jer je, navodno, Azizu bilo dosadno, pa je naredio da odmah budu izvođeni penali.

Fudbal 02.12.2015 | 12:40
Predsjedniku bilo dosadno i onda – penali u 63. minutu!

Svako od nas je bar jednom u životu gledao fudbalsku utakmicu zbog koje je osećao da je izgubio dva sata svog života i molio se da bude završena što pre.

Ako bi stvari postale negledljive, imali bismo dve opcije: promenu kanala na TV-u, ako smo kod kuće ili nevoljan odlazak sa stadiona u znak negodovanja, što se događa, ali ređe.

To je samo zato što nismo Mohamed Ould Abdel Aziz i što svojoj državi nemamo moć, kao što prvi čovek Mauritanije ima u svojoj.

Iz ove slabo razvijene afričke zemlje stiže priča u koju je teško poverovati, a prenosi je italijanska "Gazetta". Naime, Aziz se navodno toliko dosađivao tokom utakmice finala Superkupa Mauritanije između Tevarg Zeine i Ksara, da je u 63. minutu odlučio da prekine meč i odmah zakaže izvođenje penala!

Aziz je, užasnut slabim tempom utakmice i činjenicom da su viđena "samo" dva gola (rezultat je bio 1:1 u trenutku prekida), shvatio da će morati da sedi na stadionu još pola sata do kraja "regularnog" dela meča, potom još pola sata dok ne budu završeni produžeci, a tu nismo računali i pauze, i da će igrači tek tada pristupiti izvođenju jedanaesteraca.

Valjda je bio siguran u to da gol ne bi postigli "do srede" ili mu se jednostavno radilo nešto drugo, tek Aziz je preko svojih ljudi preneo poruku do glavnog sudije koji, jasno vam je to, nije imao kud. Prekinuo je utakmicu i objasnio igračima da je situacija veoma kritična i da se valja ponašati u skladu sa odlukama prvog čoveka države.

Tevarg Zeina je osvojila trofej na penal, ali to nije zadovoljilo navijače, koji su poludeli i koji su ostatak utakmice proveli u vređanju predsednika i zviždanju. Dugo se čekalo saopštenje Fudbalskog saveza Mauritanije, u kojem su se hvatali za glavu, ali su posle određenog vremena uspeli da sroče sledeće saopštenje:

"Najstrožije demantujem da je bilo intervencije predsednika države. Odluka je doneta u dogovoru između organizatora utakmice, predsednika dva kluba i dvojie igrača", napisano je u kratkom saopštenju "prvog čoveka" fudbalske organizacije te zemlje, Ahmeda Oulda Abderahmana, prenosi "Gazeta".

Uverljivo! FIFA sigurno ništa neće posumnjati...

Komentari / 0

Ostavite komentar