Iliev: Partizan je primjer za region, neka nas slijede!

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev kaže da su crno-beli pokazali da imaju evropski kvalitet i da je Evropa, ipak, jedino pravo merilo nečijih vrednosti. "U Partizanu smo vaspitani tako da ne taktiziramo. To je odlika velikih".

Fudbal 29.11.2015 | 14:00
Iliev: Partizan je primjer za region, neka nas slijede!

Partizan treba da napravi još jedan korak da zabeleži zaista veliki uspeh - plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Ako se to dogodi, Partizan će napraviti rezultat kakav se ne pamti, ne samo što se tiče srpskog fudbala, već i regiona.

Potencira to i sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji ističe da beogradski klub treba da bude primer kako treba da se radi.

"Ova pobeda nad AZ Alkmarom je bitna za samopouzdanje, ali i racionalnu analizu da ovaj tim Partizana ima kvalitet, evropski kvalitet, da je pokazao da protiv kvalitetne evropske ekipe može da se naidgrava i da pobedi", rekao je Iliev za SportNetwork dan posle trijumfa nad AZ Alkmarom (2:1).

Partizanu ide veoma loše u prvenstvu, a u Evropi je potpuno drugačiji - igra, nadigrava se, pobeđuje. I to čak dva puta u gostima!

"Evropa je merilo i tu se pokazuje ko je igrač, ko je klub. Sve ostalo, u domaćim takmičenjima i okvirima... mislim da to nije merilo. Ranijih godina smo dominirali u prvenstvu, a loše smo prolazili u Evorpi. Tada se govorilo: 'Džaba nama sve ovo, kad ne možemo ništa da uradimo u Evropi'. Sada je obrnuto, ponovo smo nezadovoljni. Jednostavno, takav smo narod. Mene ako pitate - ja bih izabrao ovo. Partizan je reper za srpski fudbal, Evropa meri srpski fudbal preko Partizana, naši uspesi su i uspesi srpskog fudbala. Ovo je pokazatelj da i u Partizanu i u srpskom fudbalu ima izuzetno talentovanih igrača. Partizan radi na najbolji mogući način i mi treba da budemo primer svim ostalim klubovima, ne samo Srbije, već i okruženja kao treba funkcionisati da bi bili na nekom zavidnom nivou u Evropi", ocenjuje Iliev.

Partizan 10. decembra očekuje meč protiv Augzburga na Topčiderskom brdu. Dovoljan je i bod, može čak i poraz od 0:2.

Iliev, međutim, kaže da Partizan neće kalkulisati, jer...

"Ja sam dete Partizana, i filozifija moja, naše škole, našeg kluba jeste da uvek igra ofanzivno, atraktivno i da ne taktiziramo. Nikada se to ne završi pozitivno po ekipu koja uđe bojažljivo ili sa 'zadnjom namerom' u utakmicu. Igraćemo kao da nam treba pobeda i pozitivan rezultat, samo tako ćemo ga i ostvariti. Uvek kada smo išli na pobedu, hrabro, mi smo ostvarivali rezultat. Kada bismo taktizirali ili kad smo već videli da smo prošli i uspeli, to nam se obilo o glavu. Zato do poslednjeg sekunda nećemo slaviti. Treba da pokažemo da smo veliki. Videli ste Atletik Bilbao koji je igrao jako protiv Augzburga iako možda i nije morao. To su velike ekipe, a Partizan je jedna od tih velikih ekipa".

On veruje u pozitivan ishod, a imao je poruku za igrače:

"Danas sam na sastanku rekao igračima da imaju mogućnost da svoja imena upišu u istoriju Partizana i srpskog fudbala, ako bog da. Nadam se da ćemo biti svedoci pisanje divne istorije, jedan od najvećih u istoriji srpskog fudbala. Ako pogledamo koliki broj ekipa sa Balkana prezimi u jednom evropskom takmičenju... Mislim da nijedna ekipa iz ex YU to nije uradila, a nama se pruža mogućnost da to ponovimo u poslednjih 10,11 godina".

Moguće je da će Partizan u predstojećem prelaznom roku dovesti neke nove igrače, ali je važna činjenica da u Ligi Evrope može da prijavi samo TRI nova igrača.

"Imamo neke želje, znamo šta nam treba u timu, ali ne bih o pozicijama. Imamo i limite u dovođenju igrača, jer sko se plasiramo u naredni krug takmičenja u Evropi, a ja verujem da hićemo, imamo pravo da prijavimo samo tri nova igrača, a to je limit koji može da utiče na prelazni rok", rekao je sportski direktor Partizana.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar