Илиев: Партизан је примјер за регион, нека нас слиједе!

Спортски директор Партизана Ивица Илиев каже да су црно-бели показали да имају европски квалитет и да је Европа, ипак, једино право мерило нечијих вредности. "У Партизану смо васпитани тако да не тактизирамо. То је одлика великих".

Фудбал 29.11.2015 | 14:00
Илиев: Партизан је примјер за регион, нека нас слиједе!

Партизан треба да направи још један корак да забележи заиста велики успех - пласман у шеснаестину финала Лиге Европе. Ако се то догоди, Партизан ће направити резултат какав се не памти, не само што се тиче српског фудбала, већ и региона.

Потенцира то и спортски директор Партизана Ивица Илиев, који истиче да београдски клуб треба да буде пример како треба да се ради.

"Ова победа над АЗ Алкмаром је битна за самопоуздање, али и рационалну анализу да овај тим Партизана има квалитет, европски квалитет, да је показао да против квалитетне европске екипе може да се наидграва и да победи", рекао је Илиев за СпортНетwорк дан после тријумфа над АЗ Алкмаром (2:1).

Партизану иде веома лоше у првенству, а у Европи је потпуно другачији - игра, надиграва се, побеђује. И то чак два пута у гостима!

"Европа је мерило и ту се показује ко је играч, ко је клуб. Све остало, у домаћим такмичењима и оквирима... мислим да то није мерило. Ранијих година смо доминирали у првенству, а лоше смо пролазили у Еворпи. Тада се говорило: 'Џаба нама све ово, кад не можемо ништа да урадимо у Европи'. Сада је обрнуто, поново смо незадовољни. Једноставно, такав смо народ. Мене ако питате - ја бих изабрао ово. Партизан је репер за српски фудбал, Европа мери српски фудбал преко Партизана, наши успеси су и успеси српског фудбала. Ово је показатељ да и у Партизану и у српском фудбалу има изузетно талентованих играча. Партизан ради на најбољи могући начин и ми треба да будемо пример свим осталим клубовима, не само Србије, већ и окружења као треба функционисати да би били на неком завидном нивоу у Европи", оцењује Илиев.

Партизан 10. децембра очекује меч против Аугзбурга на Топчидерском брду. Довољан је и бод, може чак и пораз од 0:2.

Илиев, међутим, каже да Партизан неће калкулисати, јер...

"Ја сам дете Партизана, и филозифија моја, наше школе, нашег клуба јесте да увек игра офанзивно, атрактивно и да не тактизирамо. Никада се то не заврши позитивно по екипу која уђе бојажљиво или са 'задњом намером' у утакмицу. Играћемо као да нам треба победа и позитиван резултат, само тако ћемо га и остварити. Увек када смо ишли на победу, храбро, ми смо остваривали резултат. Када бисмо тактизирали или кад смо већ видели да смо прошли и успели, то нам се обило о главу. Зато до последњег секунда нећемо славити. Треба да покажемо да смо велики. Видели сте Атлетик Билбао који је играо јако против Аугзбурга иако можда и није морао. То су велике екипе, а Партизан је једна од тих великих екипа".

Он верује у позитиван исход, а имао је поруку за играче:

"Данас сам на састанку рекао играчима да имају могућност да своја имена упишу у историју Партизана и српског фудбала, ако бог да. Надам се да ћемо бити сведоци писање дивне историје, један од највећих у историји српског фудбала. Ако погледамо колики број екипа са Балкана презими у једном европском такмичењу... Мислим да ниједна екипа из еx YУ то није урадила, а нама се пружа могућност да то поновимо у последњих 10,11 година".

Могуће је да ће Партизан у предстојећем прелазном року довести неке нове играче, али је важна чињеница да у Лиги Европе може да пријави само ТРИ нова играча.

"Имамо неке жеље, знамо шта нам треба у тиму, али не бих о позицијама. Имамо и лимите у довођењу играча, јер ско се пласирамо у наредни круг такмичења у Европи, а ја верујем да хићемо, имамо право да пријавимо само три нова играча, а то је лимит који може да утиче на прелазни рок", рекао је спортски директор Партизана.

 

Коментари / 0

Оставите коментар