Drogba podvukao crtu velike karijere...!

Trojica igrača za kojima žali i saveti za Murinja...Proslavljeni napadač govorio o prošlim danima u Londonu, problemima Čelsija, najvećim igračima i trenerima protiv kojih je igrao...

Fudbal 29.11.2015 | 13:20
Drogba podvukao crtu velike karijere...!

Kada spomente moderni Čelsi, prva asocijacija na njega je svakako Didije Drogba. Golgeter iz Obale Slonovače osvojio je svaki značajan trofej sa Plavcima tokom dva boravka na Stamford Bridžu u karijeri.

Iskusni 37-godišnji napadač američkog MLS ligaša Montreala sprema se da objavi autobiografiju pod nazivom “Obaveza”, a u velikom intervjuu za Skaj Sports otvorio je dušu i progovorio o svojim danima u Londonu, kako danas vidi probleme Čelsija i Murinja, ali i najvećim fudbalerima i trenerima protiv kojih je igrao.

Koji je bio tvoj najbolji fudbalski trenutak u karijeri?
“Osvajanje Lige šampiona sa Čelsijem 2012. godine. Definitivno. To sam sanjao još kao klinac, dok sam gledao utakmice koje su igrali Raul, Zidan, Kuman i svi drugi veliki fudbaleri koji su osvajali taj trofej. Kao fudbaler želite dve stvari - Svetsko prvenstvo ili Ligu šampiona. Domaće prvenstvo nije na tom nivou i zato je za mene trijumf u Ligi šampiona sa Čelsijem bio najlepši trenutak moje karijere.”

Šta možeš da kažeš o tvom odnosu sa Murinjom?
“Naš odnos je poseban. Svi znaju da je on verovao u mene kada je to bilo teško, da me je doveo u Čelsi kada niko drugi nije hteo i da od tada pa do danas imamo dobar odnos. Kada sam se vraćao nazad u Čelsi, on me je očlajnički želeo i bila mi je čast što smo ponovo zajedno osvojili Premijer ligu.”

Ima li razlike između Murinja iz 2004. i ovog današnjeg?
“Da, naravno. Postoji razlika. Nejgov sadašnji tim je mnogo mlađi nego kada sam ja prvi put stigao u klub. Tada je Frenk Lampard imao 25, Makelele je bio stariji. Zbog toga mu je bilo lakše tada da nas gura da idemo mnogo više od ličnog limita, nego što je to slučaj danas. Često je od nas tražio nemoguće i dobijao pozitivne odgovore, a današnje generacije fudbalera teže čine takve stvari i traže da ih drugačije tretirate. Traže da budete smireniji, da se vi prilagodite njima, pa tek onda da tražite da idu preko svojih grnaica mogućnosti. I u tom je upravo kvaka. Žoze mora da se adaptira novom pristupu odnosa sa mladim igračima. Mislim da bi za njega palsman u top četiri na kraju sezone bio uspeh, ako znamo kako su loš start imali Plavci ovoga leta.”

Šta je razlog loše igre Čelsija ove sezone?
“Ne znam, nisam u Londonu, pa mi je teško da pričam o tome. Drugačija je situacija za sve, kako za klub, i za igrače i za menadžera. Šokantno je kada znate da ste prethodne sezone dominantno osvojili titulu, a ove godine se nalazite na dnu među poslednja tri tima u ligi. Ali znam i verujem da igrači i trener mogu da preokrenu ovu situaciju. Dobili su dve uzastopne utakmice, pa mislim da je to novi početak.”

A kako Dijego Kosta može da bude čovek preokreta za Čelsi?
“Milsim da je najbolji način za to da se adaptira na Čelsi. Ali, ne mogui ja da mu pričam šta treba da radi. U moje vreme, kada sam imao probleme, uvek sam se trudio da razmišljam pozitivno i tražim mogućnost da popravim svoju formu. Morao sam da vodim računa da su navijači zadovoljni mojom formom.“

Šta bi bio uspeh za Čelsi ove sezone?
“Da se plasira u top četiri što bi bio ogroman uspeh, znajući način na koji su započeli sezonu. Bio bi to fantastičan uspeh i mislim da je on moguć.”

Ko je tvoj favorit u Premijer ligi ove sezone?
“Mislim da je Mančester Siti najjači, kao i prethodnih sezona. Na žalost, Čelsi je zaostao daleko, pa ću navijati za mog druga Petra Čeha u Arsenalu.”

Da li je Džejmi Vardi među najboljim napadačima u Premijer ligi?
“On je trenutno jedan od najefikasnijih. Postizanje golova u timu kao što je Lester je jedno, ali moraš to da izdigneš na još veći nivo u ozbiljnijem klubu. Ipak, sve što sada radi je neverovatno, fantastično... “

Igrao si protiv nekih od najboljih menadžera u svoje vreme, ko je najbolji svih vremena?
“Žoze, Aleks Ferguson, Karlo Ančeloti i Pep Gvardiola.”

Da li postoji igrač s akojim bi voleo da si igrao?
“Puno njih. Ronaldinjo, Mesi, Zidan... Imam veliku listu! Igrao sam naspram mnogih fantatičnih igrača.”

A koji je najbolji tim protiv kojeg si igrao?
“Rekao bih Barselona i Inter iz 2010.”

Kakav ti je prvi utisak o MLS ligi?
“Fantastično iskustvo. Srećan sam kada vidim koliko je ljudi u Kanadi zainteresovano za fudbal. Uticaj Premijer lige tamo je zadivlujući.”

Komentari / 0

Ostavite komentar