Дрогба подвукао црту велике каријере...!

Тројица играча за којима жали и савети за Муриња...Прослављени нападач говорио о прошлим данима у Лондону, проблемима Челсија, највећим играчима и тренерима против којих је играо...

Фудбал 29.11.2015 | 13:20
Дрогба подвукао црту велике каријере...!

Када споменте модерни Челси, прва асоцијација на њега је свакако Дидије Дрогба. Голгетер из Обале Слоноваче освојио је сваки значајан трофеј са Плавцима током два боравка на Стамфорд Бриџу у каријери.

Искусни 37-годишњи нападач америчког МЛС лигаша Монтреала спрема се да објави аутобиографију под називом “Обавеза”, а у великом интервјуу за Скај Спортс отворио је душу и проговорио о својим данима у Лондону, како данас види проблеме Челсија и Муриња, али и највећим фудбалерима и тренерима против којих је играо.

Који је био твој најбољи фудбалски тренутак у каријери?
“Освајање Лиге шампиона са Челсијем 2012. године. Дефинитивно. То сам сањао још као клинац, док сам гледао утакмице које су играли Раул, Зидан, Куман и сви други велики фудбалери који су освајали тај трофеј. Као фудбалер желите две ствари - Светско првенство или Лигу шампиона. Домаће првенство није на том нивоу и зато је за мене тријумф у Лиги шампиона са Челсијем био најлепши тренутак моје каријере.”

Шта можеш да кажеш о твом односу са Мурињом?
“Наш однос је посебан. Сви знају да је он веровао у мене када је то било тешко, да ме је довео у Челси када нико други није хтео и да од тада па до данас имамо добар однос. Када сам се враћао назад у Челси, он ме је очлајнички желео и била ми је част што смо поново заједно освојили Премијер лигу.”

Има ли разлике између Муриња из 2004. и овог данашњег?
“Да, наравно. Постоји разлика. Нејгов садашњи тим је много млађи него када сам ја први пут стигао у клуб. Тада је Френк Лампард имао 25, Макелеле је био старији. Због тога му је било лакше тада да нас гура да идемо много више од личног лимита, него што је то случај данас. Често је од нас тражио немогуће и добијао позитивне одговоре, а данашње генерације фудбалера теже чине такве ствари и траже да их другачије третирате. Траже да будете смиренији, да се ви прилагодите њима, па тек онда да тражите да иду преко својих грнаица могућности. И у том је управо квака. Жозе мора да се адаптира новом приступу односа са младим играчима. Мислим да би за њега палсман у топ четири на крају сезоне био успех, ако знамо како су лош старт имали Плавци овога лета.”

Шта је разлог лоше игре Челсија ове сезоне?
“Не знам, нисам у Лондону, па ми је тешко да причам о томе. Другачија је ситуација за све, како за клуб, и за играче и за менаџера. Шокантно је када знате да сте претходне сезоне доминантно освојили титулу, а ове године се налазите на дну међу последња три тима у лиги. Али знам и верујем да играчи и тренер могу да преокрену ову ситуацију. Добили су две узастопне утакмице, па мислим да је то нови почетак.”

А како Дијего Коста може да буде човек преокрета за Челси?
“Милсим да је најбољи начин за то да се адаптира на Челси. Али, не могуи ја да му причам шта треба да ради. У моје време, када сам имао проблеме, увек сам се трудио да размишљам позитивно и тражим могућност да поправим своју форму. Морао сам да водим рачуна да су навијачи задовољни мојом формом.“

Шта би био успех за Челси ове сезоне?
“Да се пласира у топ четири што би био огроман успех, знајући начин на који су започели сезону. Био би то фантастичан успех и мислим да је он могућ.”

Ко је твој фаворит у Премијер лиги ове сезоне?
“Мислим да је Манчестер Сити најјачи, као и претходних сезона. На жалост, Челси је заостао далеко, па ћу навијати за мог друга Петра Чеха у Арсеналу.”

Да ли је Џејми Варди међу најбољим нападачима у Премијер лиги?
“Он је тренутно један од најефикаснијих. Постизање голова у тиму као што је Лестер је једно, али мораш то да издигнеш на још већи ниво у озбиљнијем клубу. Ипак, све што сада ради је невероватно, фантастично... “

Играо си против неких од најбољих менаџера у своје време, ко је најбољи свих времена?
“Жозе, Алекс Фергусон, Карло Анчелоти и Пеп Гвардиола.”

Да ли постоји играч с акојим би волео да си играо?
“Пуно њих. Роналдињо, Меси, Зидан... Имам велику листу! Играо сам наспрам многих фантатичних играча.”

А који је најбољи тим против којег си играо?
“Рекао бих Барселона и Интер из 2010.”

Какав ти је први утисак о МЛС лиги?
“Фантастично искуство. Срећан сам када видим колико је људи у Канади заинтересовано за фудбал. Утицај Премијер лиге тамо је задивлујући.”

Коментари / 0

Оставите коментар