Cijela Engleska ga mrzi, a Runi je oduševljen s njim!

Dijego Kosta je fajter, prošle sezone sam glasao za njega! Kapiten Mančester junajteda pun hvale za kolegu iz Čelsija.

Fudbal 15.11.2015 | 16:40
Cijela Engleska ga mrzi, a Runi je oduševljen s njim!

Izuzmemo li Stamford Bridž Dijego Kosta baš i nije omiljen u Premijer ligi. Ali Vejnu Runi, jedan od njenih sinonima u 21. veku, ima samo reči hvale za kontroverznog napadača Čelsija, nadaleko čuvenog po provokacijama i spremnosti da učini sve za rezultat.

Mnogi su ga zbog toga častili raznim pogrdnim nadimcima, govorili da je izdao fer-plej, da je bruka za fudbalsku igru. Runi, međutim, trezvenije razmišlja. Štaviše, priznaje da se u neku ruku i divi Brazilcu sa španskim pasošem.
"Da budem iskren, glasao sam za njega u izboru za najboljeg igrača prošle sezone", otvoreno kaže kapiten Mančester junajteda i reprezentacije Engleske.
"Da uprostimo situaciju - on je prošle sezone pružio ogroman doprinos Čelsijevom osvajanju titule. Ono što im sada nedostaje je baš ta tuča pozadi, a on im je to davao. Čvrsto verujem da su zbog njega i postali šampiona", nastavlja Runi o čoveku koji je u debitantskoj sezoni u Londonu postigao 20 golova.

Ali se mnogima i zamerio?
"On je fajter. Borac. I to je deo njegove igre i zato je vrlo teško tražiti od njega da prestane sa time. Ali tu energiju, tu želju, spremnost da se pobije... Osećam to u njemu. To vuče i njegove saigrače".

Pohvalne reči na račun Koste uoči prijateljskog susreta sa Španijom u Alikanteu izgovorio je i selektor Engleske Roj Hodžson, ali je poručio i da neće posebno pažnju obraćati na napadača Čelsija niti upozoravati ekipu da ne nasedaju na njegove trikove.
"To bi bilo kao da učim moju babu kako da skuva jaja. Takođe, na taj način bi žigosao igrača koga nema potrebe da žigošem. On je dobar igrač, vrlo borben i naši će štoperi prosto morati da se nose sa njim", kategoričen je Kosta.

Komentari / 0

Ostavite komentar