Цијела Енглеска га мрзи, а Руни је одушевљен с њим!

Дијего Коста је фајтер, прошле сезоне сам гласао за њега! Капитен Манчестер јунајтеда пун хвале за колегу из Челсија.

Фудбал 15.11.2015 | 16:40
Цијела Енглеска га мрзи, а Руни је одушевљен с њим!

Изузмемо ли Стамфорд Бриџ Дијего Коста баш и није омиљен у Премијер лиги. Али Вејну Руни, један од њених синонима у 21. веку, има само речи хвале за контроверзног нападача Челсија, надалеко чувеног по провокацијама и спремности да учини све за резултат.

Многи су га због тога частили разним погрдним надимцима, говорили да је издао фер-плеј, да је брука за фудбалску игру. Руни, међутим, трезвеније размишља. Штавише, признаје да се у неку руку и диви Бразилцу са шпанским пасошем.
"Да будем искрен, гласао сам за њега у избору за најбољег играча прошле сезоне", отворено каже капитен Манчестер јунајтеда и репрезентације Енглеске.
"Да упростимо ситуацију - он је прошле сезоне пружио огроман допринос Челсијевом освајању титуле. Оно што им сада недостаје је баш та туча позади, а он им је то давао. Чврсто верујем да су због њега и постали шампиона", наставља Руни о човеку који је у дебитантској сезони у Лондону постигао 20 голова.

Али се многима и замерио?
"Он је фајтер. Борац. И то је део његове игре и зато је врло тешко тражити од њега да престане са тиме. Али ту енергију, ту жељу, спремност да се побије... Осећам то у њему. То вуче и његове саиграче".

Похвалне речи на рачун Косте уочи пријатељског сусрета са Шпанијом у Аликантеу изговорио је и селектор Енглеске Рој Хоџсон, али је поручио и да неће посебно пажњу обраћати на нападача Челсија нити упозоравати екипу да не наседају на његове трикове.
"То би било као да учим моју бабу како да скува јаја. Такође, на тај начин би жигосао играча кога нема потребе да жигошем. Он је добар играч, врло борбен и наши ће штопери просто морати да се носе са њим", категоричен је Коста.

Коментари / 0

Оставите коментар