Baraž za EP: Mađari šokirali Oslo!

Fudbalska reprezentacija Mađarske pobedila je Norvešku na gostovanju sa 1:0 u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Fudbal 12.11.2015 | 23:30
Baraž za EP: Mađari šokirali Oslo!

Junak trijumfa Mađara bio je 21-godišnji Laslo Klajnhajser, koji je postigao jedini gol na utakmici u Oslu u 26. minutu.

Revanš meč igra se u nedelju od 20.45 u Budimpešti.

Prvu šansu na meču imali su domaći u četvrtom minutu, ali je Gabor Kiralji sjajno intervencijom zaustavio pokušaj Pera Skjelbreda. Gosti su odgovorili pet minuta kasnije preko Lasla Klajnhajslera, koji je šutirao veoma loše.

Međutim, mađarsko desno krilo ispravilo se u 26. minutu – šutirao je sa desetak metara iskosa, Orjan Niland je zakačio loptu, ali nedovoljno da je spreči da završi u daljoj ’maloj’ mrežici. Poslednju priliku u prvom delu igre propustio je Aleksander Soderlund, da bi se Kiralji ponovo istakao.

Start drugog dela igre doneo je očekivan pritisak Norvežana, ali su se Mađari, koji su svoju priliku čekali iz kontra napada, uspešno sprečavali pokušaje domaće selekcije.

Ništa značajnije se nije promenilo ni u preostalih dvadesetak minuta, iako Norvešani na sve načine pokušavali da stignu barem do izjednačenja, pa Mađare samo devedeset minuta deli od vize za Francusku.

Preostali prvi mečevi baraža igraju se u naredna dva dana, u petak se sastaju Bosna i Hercegovina i Republika Irska, dok se u subotu sastaju Švedska i Danska, odnosno Ukrajina i Slovenija.

Komentari / 0

Ostavite komentar