Felps: Nisam želio više da živim!

Najtrofejniji plivač svih vremena Majkl Felps pričao je o svojoj problematičnoj prošlosti u intervjuu za „Sports Ilustrejted“.

Ostali sportovi 15.11.2015 | 21:00
Felps: Nisam želio više da živim!

U opširnom intervjuu, u kojem su pored Felpsa pričali njegovi najbliži, Felps je rekao da je prošle godine prolazio kroz težak period i da je na svašta pomišljao.

Felpsa je prošle godine u Baltimoru zaustavila policija zbog vožnje u pijanom stanju, zatvor je izbegao tako što je otišao na rehabilitaciju, a takođe je i na šest meseci suspendovan iz plivanja.

Za nekoga ko je tokom karijere osvojio 18 olimpijskih zlata to je bio najteži trenutak u karijeri i to baš kada su svi željno čekali da ga vide ponovo na najvećim takmičenjima.

„Bio je to zaista težak period za mene. Nisam želeo više da živim“, rekao je Felps.

Međutim, nije samo Felps mislio da postoji velika opasnost da bi nešto loše moglo da se desi, već i njegov trener Bob Bouman.

„Živeo sam u strahu da bi neko mogao da mi javi da se nešto desilo. Iskreno, kako su se stvari odvijale, pomišljao sam da bi mogao da se ubije. Ne da sam oduzme sebi život, da to bude kao vožnja u pijanom stanju, ali mnogo gore“, istakao je Bouman.

Od tada, Felps je uspeo da se vrati u bazen. Poslednjih meseci je trezan i obećava da neće popiti ni kap alkohola barem dok se ne završe Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

„Nisam popio nijednu kap, niti ću to učiniti. Procenat mišićne masti mi je značajno pao i vitkiji sam nego ikada ranije. Rezultati su došli jer sam se oporavio, vredno sam radio, spavao sam i brinuo se o sebi“, naglasio je Felps.

Komentari / 0

Ostavite komentar